2011 : tijdens de vebouwing |
Maar goed, deze blog gaat niet over grote of kleine boodschappen, maar over een nieuw restaurant. Het restaurant “Auberge du Pont de Cotte” (Lournand, aan de D981) kenden wij ooit als een heel gezellig, wat rommelige eetschuur waar je voor een handvol euro’s een uitstekende lunch kon scoren, gezeten tussen werklui die hier hun middagmaaltijd nuttigden. Een tijdje terug sloot het restaurant zijn deuren, en na een verbouwing van meer dan een jaar ging het weer open, ditmaal als wijnslijter, restaurant en partycentrum. De recensies waren niet erg bemoedigend en de lay-out was ongezellig, deels omdat het restaurantgedeelte was opgedeeld in een wijnbar, een eetgedeelte en een danszaal.
Juli 2014 : opnieuw geopend |
Wat ons wel verbaasde was dat er al heel snel een bord aan de muur hing met “Nieuwe eigenaar : restaurant geopend”. Meestal kijken we met een nieuw restaurant eerst de kat uit de boom. Maar toen we het menu buiten zagen staan, en bijgekomen waren van de naam “The number two” leek het een restaurant te zijn zoals je ze hier steeds minder vindt: een eenvoudig menu voor tijdens de lunch, tegen een heel schappelijke prijs. We hebben dan ook de koe bij de hoorns gevat, en zitten letterlijk bij te komen van een eenvoudige doch voedzame maaltijd. Wat ons betreft is een menu of plat du jour altijd een aardige graadmeter.
Juli 2012 - het nieuwe restaurantgedeelte |
menu du jour voor € 14.00; en omdat we met ons tweeën waren konden we allebei een verschillend voor- en hoofdgerecht nemen.
Voorgerecht : keuze tussen entrée du jour (salade chèvre chaude) en assortiment de charcuterie
Hoofdgerecht : keuze tussen plat du jour (magret de canard) en pièce de boeuf avec frites
Dessert du jour : keuze tussen fromage du jour (3 kaassoorten) en dessert du jour
Drank : ¼ l wijn per persoon en een koffie
Het eten was uitstekend; geen culinaire hoogstandjes, maar voedsel van goede kwaliteit. De porties waren ruim voldoende, en het aantal klanten dat er al zo kort na de (her)opening zat voor de lunch lijkt een goed voorteken voor dit restaurant. De kaart heeft voor het avondeten ook nog keuze uit enkele iets duurdere en uitgebreidere menu’s van € 22 en € 32. De inrichting is smaakvol eenvoudig, hoewel ik de rommelige inrichting van wat oudere restaurants prefereer. Een deel van de wat steriele decoraties is overigens terug te voeren op de vorige uitbater. De prijs/kwaliteit verhouding komt aardig in de buurt van de oorspronkelijke Auberge. Klik op de foto van het menu voor een leesbare versie.
Menu : klik op de foto voor een vergroting |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten