Rond de kerstdagen nemen we doorgaans de tijd om de strijd met onze eigen website aan gaan.
|
Zo zag onze website (vorige versie) er op een PC uit. |
Meestal gaat het dan om het controleren van externe links die de bezoekers van de site door moeten sluizen naar informatie die erg handig is, maar waar we zelf geen zeggenschap over hebben. Ik denk dan aan een link naar het spoorboekje, de aankomst- en vertrektijden van de bussen, met name voor de openbaar vervoer reizigers onder onze gasten. Het is verbazingwekkend hoeveel websites gedurende een jaar van URL veranderen, zonder dat er doorgelinkt wordt van het oude adres naar de nieuwe URL. En het is nog verbazingwekkender te zien hoeveel externe links onze eigen website eigenlijk bevat.
|
En zo op een I-phone 5 |
Maar voordat we met die periodieke (2 à 3 x per jaar!) controle begonnen bedachten we dat het misschien een beter idee zou zijn om de héle website weer eens op de schop te nemen. De reden daarvoor was dat we van een klein aantal klanten af en toe een opmerking kregen over het feit dat onze site niet echt geschikt was voor gebruikers van mobiele telefoons. En dat bleek achteraf nog erg vriendelijk uitgedrukt te zijn….
Omdat we zelf geen I-phone-, Smartphone- of I-pad-gebruikers zijn, gingen dat soort opmerkingen bij ons doorgaans het ene oor in en het andere weer uit. Tot we ontdekten, dat o.a. Chrome een applicatie aan bord heeft waarmee je een willekeurig apparaat kunt simuleren. En dan zie je op je PC-scherm een telefoon naar eigen keuze, op ware grootte, waarbij je dan ook kunt zien wat de gebruiker van zo'n ding ziet. Nou, dat was wel even schrikken! We kozen voor simulatie van een I-phone 5, één van de kleinste beschikbare modellen.
Wordt vervolgd.
Voor onze eigen (vernieuwde) website
klik hier.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten