zaterdag 14 juni 2014

5b : La Table de Chapaize in Chapaize

La Table de Chapaize
Het nogal prestigieuze restaurant "La Table de Chapaize" is per 1 juli 2013 in andere handen overgegaan. De naam is echter gehandhaafd, hoewel de prijzen iets lager lijken dan die die bij de vorige eigenaar op de kaart stonden. Ook de samenstelling van de menu's is iets anders, maar opnieuw is de keuze m.i. wat aan de magere kant. Ter vergelijking hangen hier beide menu's aan.
Verder citeer ik hier uit een blog die ik aan de vorige eigenaars wijdde: hoewel gebaseerd op ervaringen van bezoekers aan het oorspronkelijke restaurant is dit toch het beste wat ik op dit moment uit mijn mouw kan schudden....

De oorspronkelijke kaart


Begin citaat:
We hebben er een aantal malen voor de deur gestaan met het plan om er, al was het maar één keer, te gaan eten. Het waren echter niet de prijzen waardoor we afgeschrikt werden; als je eens een keer iets extravagants wilt doen, dan moet je in de beurs tasten. Van de prijzen op de spijskaart leek het, dat je (inclusief aperitief, wijn en koffie) daar niet voor onder de € 70 per couvert weg kwam.
Nee, het was telkens weer de beperkte keus die ons afschrikte. Het menu vermeldt één voorgerecht, twee hoofdgerechten (altijd één vlees- en één visschotel) en een paar nagerechten. Toetjes zijn aan ons niet besteed, een van ons is allergisch voor vis en schaaldieren, dus als er kreeft in een voorgerecht zit, valt dat voor één partij af. De andere partij is eigenlijk met weinig tevreden; een stevige biefstuk doet bij hem wonderen. Gevogelte en lam komen alleen in aanmerking als er geen rundvlees of vis (in die volgorde) op het menu staat. En zo komt het, dat we deze culinaire ervaring keer op keer aan ons voorbij hebben laten gaan. We moeten het dus doen met wat we van horen zeggen hebben. En dat is alleen maar positief. Iedereen roept over de kwaliteit van het eten, de presentatie en de bediening.
Einde citaat.

De nieuwe kaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten