zaterdag 11 februari 2017

La Rochepot

La Rochepot
De naam alleen al is een blog waard! De heerlijkheid La Roche de Nolay werd in 1403 gekocht door Régnier Pot, en diens familienaam werd aan de plaatsnaam toegevoegd. Vandaar dus, met dank aan Wikipedia.

La Rochepot
Het plaatsje La Rochepot ligt niet ver van Beaune af, en hoewel Beaune een volledige dag uit meer dan waard is, is het zeker de moeite waard er een klein uurtje vanaf te snoepen voor een bezoek aan het Château de Rochepot, fraai gelegen op een rots boven het dorp.

La Rochepot
Het was oorspronkelijk een elfde-eeuws kasteel, herbouwd in de dertiende, grotendeels afgebroken in de negentiende en opnieuw herbouwd in vijftiende-eeuwse stijl aan het eind van de achttiende en het begin van de twintigste eeuw.

La Rochepot
Het kasteel is privé bezit, maar is geopend voor het publiek. Niet alleen het interieur is de moeite waard, ook de dakbedekking bestaande uit geglazuurde gekleurde Bourgondische dakpannen geeft het geheel een heel apart cachet. Vanaf het kasteel heeft men een fraai uitzicht op onder andere het kerkhof van La Rochepot met de romaanse kerk Notre-Dame (op zich ook een bezoek meer dan waard).

La Rochepot
Wie dus richting Beaune gaat en de verleiding van een fraai kasteel niet kan weerstaan, wordt warm aanbevolen in de buurt van Nolay de bordjes richting La Rochepot te volgen.

Voor onze eigen website klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten