zaterdag 21 januari 2012

Gepokt en gemazeld

Het is eindelijk zover; we zijn benoemd en genummerd. Als we nu een telefoontje krijgen van een mogelijke klant die vraagt naar een duidelijker aanduiding dan “La Tuilerie de Chazelle - Cormatin” zijn we min of meer verplicht hen uit de droom te helpen. Sinds een dag wonen we nu aan de rue de Chazeux no. 10, in Cormatin.
Ondanks deze Grote Sprong Voorwaarts, geëntameerd door onze Grote Roerganger blijven wij koppig vasthouden aan ons “oude” adres, omdat het gros van de mensen in Chazelle en Cormatin precies weet waar La Tuilerie ligt, terwijl dat bij Route de Chazeux 10 nog maar zeer de vraag is.
Dat die rue de Chazeux begint bij de D981 en vervolgens via Chazelle door loopt tot de gemeentegrens van Cormatin tussen Chazelle en Chazeux ergens midden in het bos, waarbij het landbouwpad ver buiten Chazelle waar wij aan wonen dan gezien wordt als een doodlopende zijtak van voornoemde straat, mag de pret niet drukken.
En dat “ons” pad niet echt dood loopt is de ploeg die de straatnamen verzon en de huizen heeft genummerd blijkbaar ook een worst geweest. Nummer 8 ligt ongeveer een km van no. 10 verwijderd...
Hadden die hun werk een snufje serieuzer genomen en ons om advies gevraagd, waren ze er niet zo gemakkelijk vanaf gekomen.
We wisten al een tijdje dat de straatnamen en huisnummers er aan zaten te komen, en we hadden voor ons pad een paar aardige straatnamen bedacht.
Wat te denken van “Boulevard Noël Marembeaud”? Dat zou een leuk eerbetoon zijn geweest aan de man die ooit in de tweede helft van de 19de eeuw hier een tuilerie of steenfabriek begonnen is.
Een Franse woordspeling is ook nooit weg, dus “Avenue des Champs Elysées” kan makkelijk omgedoopt worden in “Avenue de chez Sue et Cées”, een naam die beduidend beter bekt dan Rue de Chazeux.
Ons huisnummer 10 roept verder om de straatnaam “Downing street”, zeker vanwege de Britse eigenares met in het achterhoofd de recente film “The Iron Lady”.
Zelfs met “Les Tuileries” of “Rue de la tuilerie” zouden we al dik tevreden zijn geweest. Maar nee, het moest allemaal weer zonodig op zijn elf-en-dertigst gebeuren.
Om de hele zaak kort samen te vatten: onze mairie heeft er een beetje met de pet naar gegooid, en zich er met een Jantje van Leiden vanaf gemaakt.
Maar ze zijn nog niet van ons af; er is inmiddels een brief op poten, met bijbehorende foto’s aan de marie verstuurd. En onze burgemeester kennende, zal dat zeker in de volgende gemeenteraadsvergadering ter sprake komen!

Voor onze eigen website klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten