vrijdag 13 januari 2012

Opnieuw : een roep om hulp

Net als vorig jaar kregen we weer een aantal bingo- of loto kaarten van de Amicale de Cormatin om te verkopen. De opbrengst is bedoeld ter financiering van het jaarlijks diner van de ouden van dagen in Cormatin (april), en voor kerstcadeaus voor de jongsten in onze Metropolis, d.wz. alle kinderen tussen 0 en 10 jaar.
Begin 2011 plaatste ik een oproep in mijn blog, met de vraag of een aantal van mijn lezers wat geld over had voor het goede doel. Dat bleek het geval te zijn, en de 40 kaarten die we verondersteld werden te slijten waren binnen korte tijd aan de man / vrouw, kortweg aan het mens gebracht, deels bij kennissen in de buurt, deels bij voormalige gîte of camping gasten en bij familie en vrienden in den vreemde (één van onze kaarten was goed voor een tweede prijs!).
Omdat we in de loop der tijd wat meer kennissen in Cormatin hebben opgedaan, zijn we eerst gewoon de deuren afgegaan, bij een aantal expats die we hier in de buurt kennen, en bij Franse vrienden in Cormatin en omgeving. Wonder boven wonder hadden we alle 40 kaarten binnen een scheet en een zucht verkocht. Geen oproep via blog of facebook nodig, althans zo leek het...
Tot Sue vanochtend bij een paar minder pro-actieve Amicale leden nog een doos met meer dan 60 onverkochte kaarten ontdekte. Daarenboven was het hen onmogelijk gebleken hun 10 (!) kaarten te verkopen... Sue gaat vanmiddag opnieuw op pad, om te proberen er nog een aantal onder te brengen bij de winkeliers in Cormatin, en ik probeer toch nog een keer opnieuw of ik wat kaarten kan slijten via mijn blog en via Facebook.
Op die manier komen de sociale netwerksites toch nog van pas.
Ik verzoek degenen die geïnteresseerd zijn om op kleine schaal wat aan liefdadigheid te doen, mij even een e-mailtje te sturen naar het e-mail adres cees@latuileriechazelle.com onder vermelding van het aantal gewenste kaarten à € 2 per kaart.
De goede gever krijgt dan een e-mail terug met ons ING rekening nummer.
Op zaterdag 28 januari a.s. speelt de halve bevolking van Cormatin bingo voor de 3 fraaie prijzen die niet voor hen bedoeld zijn, te weten:
1. een Techwood 81 cm flatscreen televisietoestel (PAL & SECAM)
2. een Life’s Good home cinema
3. een ham
Kortom, geen bederflijke waar dus!
Hopelijk heeft deze oproep hetzelfde effect als vorig jaar; de potentiële gevers worden in elk geval bij voorbaat bedankt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten