zaterdag 26 oktober 2013

De kleine middenstand

Dit deel van Bourgogne is erg aantrekkelijk voor toeristen om een uiteenlopend aantal redenen.

Pot d'accueil - Saint-Gengoux-le-National
De één komt hier om te fietsen, de ander om te wandelen, de volgende is op jacht naar goede wijnen, weer een ander wil wat cultuur opsnuiven, en ook de mediterende toerist die naar wat sprituele ervaringen dorst kan hier, met Taizé vlak naast de deur, zijn hart ophalen. Dat is natuurlijk erg aantrekkelijk voor degenen die direct betrokken zijn bij de toeristenindustrie (gîteverhuurders, hotels, campings, restaurants), maar ook de kleine middenstand wil daar graag een graantje van meepikken.

De gerookte zalm van Fumage Artisanal de Bourgogne
Om die reden organiseert de VVV in Saint-Gengoux in samenwerking met de plaatselijke middenstand gedurende de zomermaanden een pot d'accueil, op zondag tussen 11h00 en 12h00, waar diezelfde middenstanders hun producten promoten.
Dat betekent dat een aantal wijnboeren uit de omgeving voor wijn zorgen, dat diverse banketbakkers een proeve van hun kunnen beschikbaar stellen, en datzelfde geldt voor traiteurs, iemand die een ambachtelijk Schotse zalmrokerij runt, een firma die vruchtendranken maakt en verkoopt, enz. enz.
Kortom, er is voor elk wat wils, en los van de mensen die via een camping, hotel of gîte op zo'n proeverij afkomen zijn er ook altijd de toevallige passanten die wat informatie bij de VVV komen halen die langer blijven plakken dan ze van plan waren.

Bijdrage van Chocolatier Demortière
En, dat is uiteraard het doel van deze hele exercitie. De middenstanders zijn er van overtuigd dat ze via deze reclamestunt klandizie binnen halen die ze anders niet gehad zouden hebben.

De beheerders van La Tuilerie de Chazelle zijn doorgaans ook aanwezig bij de pot d'accueil als vrijwillge medewerkes van het OT Saint-Gengoux.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten