zaterdag 26 april 2014

2 : Uit eten in Saint-Gengoux-le-National

Saint-Gengoux ligt ca. 10 km ten noorden van Cormatin aan de Voie Verte, reden waarom fietsers daar vaak terecht komen en zoeken naar een plek om wat te eten. Buiten de bakkers die altijd goed zijn voor een gebakje, een quiche of een (Franse) sandwich, telt Saint-Gengoux ook een aantal restaurants.

Niet echt in Saint-Gengoux, maar halverwege Cormatin en Saint-Gengoux ligt het gehucht La Place met het gelijknamige restaurant aan de D981. Het eten is hier uitstekend en redelijk geprijsd. Dit restaurant krijgt overigens vaak busladingen toeristen binnen omdat de keuken zonder moeite grote groepen mensen aan kan.

Hôtel-restaurant de la Gare
Aan de rand van Saint-Gengoux ligt hôtel-restaurant de la Gare, zoals de naam al zegt vlakbij het voormalige station aan de Voie Verte.
Begin 2012 werden we door vrienden uitgenodigd voor een lunch. Hoewel we gereserveerd hadden voor 6 personen, bleek er geen tafel voor ons gedekt te zijn; één van de gedekte tafels met linnen servetten en echte wijnglazen werd opnieuw gedekt met papieren servetten en de typische glazen die normaal gereserveerd zijn voor bij het menu du jour. Het restaurant heeft een bar en een eetzaal. In de bar kan alléén maar een menu du jour (ca. € 12.50) of plat du jour besteld worden, en in de eetzaal alléén à la carte. Hoe het werkt als in een gezelschap de één een menu du jour en de ander gerechten à la carte wil, is mij een raadsel. De ontvangst was nogal rommelig, en de prijzen mijns inziens aan de gepeperde kant. De beschikbare menu’s kosten rond de € 20.00 (eenvoudig menu, voorgerecht, hoofdgerecht, kaas), ca. € 28.50 (voorgerecht, vlees óf visschotel, kaas) en omstreeks € 34.00 (voorgerecht, vlees én visschotel, kaas). Eén van de opties voor het voorgerecht was een buffet à volonté met diverse voorgerechten, en dat was uitstekend. De overige gerechten waren goed verzorgd en prima van kwaliteit.
La Jouvence
Mijn conclusie: als ik ergens wat duurder wil gaan eten zijn er in de omgeving betere restaurants te vinden voor dezelfde prijs, en als ik gezellig ergens een eenvoudige lunch wil nuttigen, zijn er óók in Saint-Gengoux alternatieven met betere ambiance en vergelijkbare prijzen. Hôtel de la Gare komt voorlopig nog niet bij “Mijn favorieten” te staan.

In het centrum, aan de Avenue de la Promenade, ligt restaurant, La Jouvence is een “normaal” Frans restaurant. 's Zomers is het goed toeven op het terras onder de platanen. Het restaurant verzorgt uitstekende maaltijden, tegen zeer redelijke prijzen. Een formule of plat du jour kost (orde van grootte) € 13.

Pili-Pili
Voor wie een eenvoudige doch voedzame maaltijd prefereert kan terecht in pizzeria Pili-Pili, aan de Grande Rue. Dit is een zijstraat van de Avenue de la Promenade, en waaraan dit straatje deze wijdse naam verdiend heeft is ons een raadsel. Het is wat ons betreft geen restaurant voor een gezellig avondje uit, maar de pizzas’s zijn van goede kwaliteit en de bediening erg vriendelijk en adequaat. Het restaurant is tevens een afhaal pizzeria.

Verder is er nog Café de la Marché vlakbij het château en het lavoir, dat (naar horen zeggen) sandwiches serveert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten