zaterdag 19 april 2014

1a : Uit eten in Cormatin (1 van 2)

Dit was de eerste blog in een reeks over restaurants in de directe omgeving van La Tuilerie de Chazelle. Het was het begin van een inmiddels voltooid project: een bezoek aan een aantal horecagelegenheden, met een (vaak heel persoonlijk) waardeoordeel over het betreffende etablissement. Omdat restaurants nog wel eens van eigenaar veranderen of verdwijnen, wordt deze serie regelmatig bijgewerkt. Als eerste: Cormatin.

Cormatin kan niet echt bogen op restaurants die culinaire hoogstandjes te bieden hebben, maar een goede huis-, tuin- en keukenmaaltijd is op meerdere plaatsen te krijgen. We lopen even de drie horeca gelegenheden af, op volgorde van binnenkomst vanuit Chazelle.

Pizz'a Marco
Pizz’a Marco – Grande Rue
Marco heeft een ruim assortiment pizza’s, die ter plaatse klaar worden gemaakt. Wil je een bepaald ingrediënt niet in de pizza, dan wijkt Marco moeiteloos van zijn eigen recepten af. Zijn pizza’s hebben een mooie, dunne bodem en zijn rijk gevuld, en dat is wat mij betreft een must voor een goede pizza. Marco heeft een klein terrasje buiten, en gelegenheid tot eten binnen, maar zijn zaak drijft toch voornamelijk op afhaal pizza’s. De prijzen liggen rond de € 8 à € 10. Hij verkoopt ook flessen en flesjes wijn.


La Terrasse
La Terrasse – Grande Rue
La terrasse is na een korte periode gesloten geweest te zijn op 1 juli 2013 weer heropend, onder nieuwe eigenaars. De inrichting is flink op de schop gegaan, de tafels en stoelen zijn vernieuwd, het menu is flink aangepast, kortom, La Terrasse is weliswaar niet meer wat het was, maar daar zal niet iedereen rouwig om zijn. We zijn er inmiddels twee maal geweest om te lunchen. De bediening is vriendelijk, het eten (in plaats van de geijkte plat du jour biedt dit restaurant "Suggestion du chef" aan, iets duurder dan we van de oude La Terrasse gewend waren) was uitstekend. La Terrasse heeft zich inmiddels wat duidelijker geprofileerd (althans zo leek het), reden waarom ik een aparte blog aan La Terasse heb gewijd.


Les Blés d'Or
Les Blés d’Or – Grande Rue
Dit hôtel-restaurant, dat vlak naast La Terrasse ligt, heeft een menu dat lijkt op dat van La Terrasse. ’s Zomers zijn er ook pizza’s verkrijgbaar. De bediening is er uitstekend, het eten goed, en ook dit restaurant heeft een terras waar je rustig een biertje kunt nuttigen. Ook de prijzen zijn in de orde van grootte van die van La Terrasse.


Café de la Poste, ook sinds voorjaar 2013 onder een nieuwe eigenaar deelt inmiddels (midden 2015) het pand met de Tabac en lijkt zich te hebben ontwikkeld van een niet erg efficiënte snackbar tot een restaurant waarover we tot nu toe niets dan goeds hebben gehoord. Iets voor een aparte blog wellicht.

Snackbar Le Hameau des Champs
Hoewel Cormatin geen kebabtent heeft, is er voor de kleine honger of de niet zó kleine honger nog een alternatief. De camping "Le Hameau des Champs" heeft een snackbar die ook open is voor mensen die daar niet verblijven. Daarnaast heeft de bakker Roy (Boulangerie du Château) ook een soort lunchroom annex tearoom naast de bakkerij geopend, waar de bakker zijn eigen produkten aan de man/vrouw brengt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten