zaterdag 22 november 2014

Feestje bouwen?

Fransen hebben zelden of nooit een duwtje in de rug nodig om een feestje te bouwen.

Voie Verte - Saint-Gengoux-le-National
Dat werd onlangs bewezen met het Fête de la Voie Verte. Bestond de ex-spoorlijn, nu fietspad 20 jaar? Was er onlangs een nieuw stuk in gebruik genomen? Werd de Voie Verte recentelijk afgesloten voor brom- of racefietsers? Welnee; enkele bonzen van de diverse Offices de Tourisme vonden het wel leuk om weer eens een evenement op poten te zetten, en dan is er dus geen aanleiding nodig!

Fietsen en kraampjes
De plaatsen tussen Chalon-sur-Saône en Saint-Gengoux-le-National staken de koppen bij elkaar, nodigden wat neringdoenden (kunstnijverheid, wijnbouw, restaurateurs, muzikanten) uit om een kraampje op te zetten en bingo, het feest was daar.

Spelletjes
De fietsers en wandelaars die het voormalige station van Saint-Gengoux passeerden, hadden keus uit een gitaarduo, een animateur die spelletjes aanbood rondom zijn 2 woonwagens, een dame die aan pyrogravures deed, een kraam van een horecagelegenheid uit Étrigny, een kraam voor drankjes en hapjes van het Office de Tourisme in Saint-Gengoux, honing van een onderneming uit Joncy, een parelmoerwerker uit Mont Saint-Vincent…
Kortom, voor elk wat wils. En het volgende feestje? Het Fête des Fêtes misschien?

Muziek en demonstraties
De beheerders van La Tuilerie de Chazelle zijn uitstekend op de hoogte van de evenementen in de naaste omgeving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten