zaterdag 5 september 2015

Connecties

Cluny heeft ééns per jaar een serie concerten in het kader van het "Festival Musical des Grandes Heures de Cluny".

Onze plaatsen
Aangezien we hier niet echt doodgegooid worden met concerten door topmuzikanten houden we de programmering altijd nauwlettend in de gaten. Eén van de concerten werd gegeven in de kruisgang van de abdij door het Camerata van het Amsterdamse Concertgebouworkest o.l.v. Lucas Macías Navarro. Ze zouden Ouverture classique avec quelques bagatelles van Dvořák (voor accordeon, 2 violen en cello) spelen en een speciale bewerking door Erwin Stein van de 4de symfonie van Mahler. Weliswaar ga ik bij het horen van de naam Mahler niet direct uit mijn dak, maar aan de andere kant treedt een kamerorkest van het Concertgebouworkest niet dagelijks op in Cluny.

Dvořák
Kaarten waren snel besteld via internet, en omdat bij vorige edities van het festival de plaatsen binnen een prijscategorie niet genummerd waren, waren we al vrij vroeg aanwezig om in elk geval een beetje vooraan te zitten.
De President van dit festival is Guy Touvron, een trompettist die ook "ons" festival Guitares en Cormatinois voorzit. Toen we binnen kwamen zaten Guy en zijn vrouw Isabel aan de tafel voor de kaartverkoop, en toen ze ons zagen werden we meteen naderbij gewenkt. Isabel, die de online kaartverkoop coördineert was mijn naam tegengekomen, en had voor ons twee plaatsen op de eerste rij vrij gehouden.

Mahler
Op de stoelen zou een stuk papier zijn bevestigd met de naam "Cees" erop.
Alles klopte als een zwerende vinger, en we hebben nog nooit zulke goede plaatsen gehad! Het concert was overigens ook uitstekend. De bewerking van Mahlers stuk door Stein klonk (vond ik) af en toe onverwacht modern, en dat is misschien te wijten aan het feit dat Stein zowel bevriend was met Mahler als met Schönberg.
Het wachten is nu op het volgende concert!

Mahler
Klik hier voor de website van La Tuilerie de Chazelle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten