zaterdag 6 mei 2017

Ongewenste of onverwachte gasten

Af en toe vinden we wat vreemde zaken in de tuin of rond het huis.

Gevonden voorwerp
Soms zijn dat keutels die we niet thuis kunnen brengen, soms gaat het om overduidelijk vogelpoep die slecht weg te boenen is, soms is dat een stuk reptielenhuid dat ergens in de tuin rond slingert.
Meestal kom je er na verloop van tijd wel achter om wat voor dieren het gaat, maar niet altijd. En aangezien we geen camera's rond het huis hebben, blijft het vaak wachten op een toevallige ontmoeting.

Vos
Op een ochtend zagen we, terwijl ik de afwas deed opeens een volwassen vos in de tuin rondscharrelen. En voordat die ons in de gaten kreeg en de benen nam, hebben we daar nog wat foto's van kunnen maken.

Er staat een koe in de tuin...
Bij een andere gelegenheid vonden we koeienvlaaien in de tuin. Het was wel duidelijk van wie die afkomstig waren, maar hoe die koeien in de tuin terecht waren gekomen wisten we uiteraard niet. Die bleken later, tijdens een tweede invasie via een gebroken stuk afrastering, keurig verborgen tussen de bramenstruiken de tuin binnen te zijn gewandeld.

Ooievaar
De ooievaars die voorheen op een schoorsteen van het château in Cormatin bivakkeerden tot ze daar na een aantal jaren door de kastelein werden verjaagd maakten ook nog wel eens een tussenlanding bij de vijver in ons weiland.
Everzwijn (opgezet, op de markt in Louhans)
Daarnaast zijn we 's avonds heel laat wel eens een wild zwijn met een aantal jongen tegen gekomen, maar dan heb je a) niet altijd een camera bij je, b) is het vaak te donker voor een foto en c) ben ik wel zo'n angsthaas (die zijn hier ook vrij zeldzaam) dat ik niet een mogelijk agressieve zwijnenzeug onrustig wil maken.

Er staat een ree voor het hek....
Ook zien we wel eens wat reeën rond springen, maar die laten zich wijselijk doorgaans alleen buiten het jachtseizoen zien. De enige ree die wij ooit hebben kunnen "schieten" zagen we op een wintermorgen in 2007 (tijdens het jachtseizoen overigens) bij het hek bladeren eten.

Geelgroene toornslang
En de slangenhuiden? Die vinden we inderdaad wel eens. Er komen hier vrij grote, overigens niet giftige slangen voor, die zich nuttig maken met het vangen en eten van klein ongedierte, zoals muizen. Het gaat dan doorgaans om de geelgroene toornslang.

Dode das
Dassen zitten hier ook, maar die hebben we helaas alleen dood langs de wegen zien liggen. De enige niet dode dassen die we tot nog toe ooit zijn tegen gekomen zijn doorgaans rond iemands nek geknoopt.

Voor onze eigen website klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten