zaterdag 3 juni 2017

Café du Centre - Cluny

Al heel lang lunchen we op zaterdag om de andere week bij "Café du Centre" in Cluny. Toen we er een paar weken geleden weer binnenstapten hing er een A4-tje aan de toog met de mededeling dat op 25 mei de laatste dag was; "Café du Centre" veranderde dan van eigenaar.

Café du Centre in betere tijden
We waren altijd zeer gecharmeerd van de atmosfeer daar; het was een typisch Frans (althans dat vonden wij), lawaaiig café-restaurant waar het op zaterdag rond lunchtijd altijd zo druk was dat je geen plaats kreeg als je niet gereserveerd had.
We waren dan ook zeer onaangenaam verrast toen we hoorden dat Manu mét zijn personeel vertrok, en dat de vorige eigenaar weer terug kwam.

Café du Centre - de tap
Niet dat we de vorige eigenaar niet konden zetten, maar gewoon omdat we erg goed met Manu en zijn staf op konden schieten. De reden van de verandering is voor mij als niet-commercieel denkende een raadsel, maar dat de hele zaak nogal vreemd verliep moge duidelijk zijn. Een aantal van de personeelsleden had ook onder de oude eigenaar gewerkt, en dat niemand van het personeel opnieuw voor die man wil werken geeft te denken. De zaak zou, omdat er moeilijk aan personeel te komen is, pas begin juni weer open gaan.

Café du Centre
Inmiddels is 1 juni verstreken, en gisteren, 2 juni dus, stond er een bestelbus voor de deur vol met kartonnen dozen; binnen waren een aantal mensen aan de gang met de inrichting. Maar goed, het restaurant is nog steeds niet open, misschien morgen?
Gelukkig kwamen we in de hoofdstraat in Cluny langs "La Nation", en we besloten daar dan maar een hapje te gaan eten.

Café du Centre, wachtend op betere tijden
Wie schetst onze verbazing dat de dienster van "Café du Centre", die we goed kenden, daar bediende? Weliswaar tijdelijk, ze sprong alleen even bij in "La Nation", maar het gaf toch een prettig gevoel van déja vu door Adeline bediend te worden….
Voor onze eigen website klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten