zaterdag 15 juli 2017

De kop is eraf!

Afgelopen weekend waren de eerste twee concerten in de serie "Guitares en Cormatinois", gehouden in de kleine romaanse kerk van Chazelle.
Het programma van het eerste concert had als titel "Brazil Brazil…." en werd uitgevoerd door zangeres Aurélie en gitariste Verioca.

Aurélia & Verioca
Zoals de naam van het programma al suggereerde bestond het repertoire uit Braziliaanse of op Braziliië geënte muziek: veel samba's en bossa nova's dus. En hoewel ik niet echt dol ben op dit soort dansmuziek zorgden beide Franse dames voor een plezierige avond. En dit is wat onze nep-krant over dit concert te melden had!

Duo Iberia
Het thema van het tweede concert was "Viva España" en werd gebracht door het Duo Iberia, bestaande uit de Franse gitarist Romuald Ballet-Baz en de Georgische zangeres Mariam Gueguetchkori. Het gekozen repertoire bevatte muziek van o.a. Purcell, Schubert, Albeniz, Granados en de Falla. Het was een uitstekend concert; de gitaar en de stem waren mooi op elkaar afgestemd, de paar solostukken voor gitaar werden ook uitstekend gespeeld, in één woord deze avond kon niet meer stuk.

De "echte" ster van de avond
Wie ieders hart stal was het drie en een half jarig zoontje van de artisten, die voorbeeldig stil op de voorste rij zat, aandachtig luisterend naar zijn ouders en even hard mee applaudisserend als de rest van de toehoorders. Toen hij tenslotte op het toneel werd gehaald door zijn moeder en één van de stukken ook nog mee bleek te kunnen zingen kreeg ook hij een warm applaus. Als toegift zong en speelde het duo de bekende aria "L'amour est un oiseau rebelle" uit Carmen van Bizet, waarna ook dit concert niet meer stuk kon. En dit is wat onze nep-krant over dit concert te melden had!

"Trio" Iberia
Morgen speelt Emmanuel Rossfelder met zijn kwartet, en ik ben dan ook zeer benieuwd of de vrijwilligers dat buiten de kerk zittend op het kerkhof moeten beluisteren, of dat er (bijvoorbeeld achter het altaar) nog een plaatsje voor ons wordt gevonden…

Voor onze eigen website klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten