zaterdag 29 juli 2017

En de staart is er ook af

Guitares en Cormatinois 2017
De laatste drie concerten van Guitares en Cormatinois 2017 zitten er ook weer op. Waren de eerste twee minder druk bezocht dan we hadden gehoopt; de laatste drie maakten dat echter goed.

Rossfelder Guitar Quartet
Het aantal bezoekers bij het concert van het Rossfelder Guitar Quartet was dusdanig hoog dat de meeste vrijwilligers toch weer buiten moesten zitten. Gelukkig was het volume van de vier uitstekende gitaristen (Ekaterina Khoreva, Emmaneul Rossfelder, Philippe Mariotti en Pascal Polidori) dusdanig hoog, dat het ook buiten nog goed te horen was. Ze speelden veel populair klassiek werk, gearrangeerd voor 4 gitaren; o.a. de Carmen suite van Bizet, Ravel's bolero en Recuerdos de la Alhambra van Tarrega/Sagreras stonden op het programma. Klik hier voor de fotoreportage op internet van onze plaatselijke krant.

Serafimova / Dinkova
Het vierde concert werd gegeven door marimbaspeelster Vassilena Serafimova en gitariste Stela Dinkova. Serafimova speelde veel eigentijdse Bulgaarse composities, Dinkova speelde o.a. Bach en Villa-Lobos, en in plaats van de marimba vóór de pauze en de gitaar na de pauze (zoals in het programma stond) kozen ze er uiteindelijk voor om min of meer om de beurt een stuk te spelen, en een enkel stuk gezamenlijk. Deze keuze maakte het concert een stuk levendiger. Serafimova maakte haar reputatie meer dan waar, en speelde de sterren van de hemel. Klik hier voor de fotoreportage op internet van onze plaatselijke krant.

Trio Tzigani
Het laatste concert door Trio Tzigani stond in het kader van Oost-Europese zigeunermuziek. Ze speelden veel Hongaarse stukken, hoewel er ook wat bekend Frans (La bohème – Aznavour) werk en Russische klassiekers (Kalinka, Ochi Chyornye) op het programma stonden. Deze drie heren kregen de zaal volledig plat met hun bewerking van Bécaud's Nathalie. Ook dit concert zorgde voor een volle kerk, hoewel er gelukkig wel plaats was voor de vrijwillligers. Klik hier voor de fotoreportage op internet van onze plaatselijke krant.
Wij zijn inmiddels al weer begonnen met de voorbereidingen voor het festival van 2018.

Voor onze eigen website klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten