zaterdag 27 januari 2018

Bambi in levende lijve

Ferme Apicerf
Via een fotoclubje waar we onlangs lid van werden hoorden we dat er ergens bij Cluny in de buurt een hertenkamp moest liggen. De club had er, kort voordat we lid werden, een bezoek gebracht om er wat foto's te schieten. We zien hier wel eens een enkele keer wat reeën, hetzij ergens in een weiland, hetzij als ze opeens op een bosweg oversteken. Maar hier ging het om (voor zover wij dat konden beoordelen) een roedel edelherten.

Ferme Apicerf
We kennen Cluny en omgeving redelijk goed, maar waren nog nooit een hertenkamp o.i.d. tegen gekomen. Van één van de leden van de club kregen we wat aanwijzingen waar we die herten konden vinden. Dat bleek in de bossen net buiten Cluny te zijn, bij een boerderij die Ferme Apicerf heette. Weliswaar was de boerderij niet moeilijk te vinden, maar de herten wel. Na nog een telefoontje kwamen we er achter waar we ongeveer moesten zoeken; de herten bleken te weiden in een aantal velden die een aardig stuk van de boerderij af lagen.

Ferme Apicerf
Op onze tweede zoektocht vonden we een aantal velden, waar een bord Ferme Apicerf bij een hek stond, terwijl in de velden ook wat bijenkorven stonden (apis = bij in het latijn, cerf = hert in het Frans). Vervolgens bleken een aantal van de velden voorzien te zijn van schapengaas, en toen we nog beter keken zagen we in één van de velden, aan de rand die het verste weg lag van het hek waar bij stonden het roedel herten dat we zochten. Jammer genoeg waren ze te ver weg en stonden ze teveel in de schaduw van de bosrand om er goede foto's van te kunnen schieten (zelfs met een 300 mm zoomlens), maar wie weet komen we ze nog eens tegen als de omstandigheden wat beter zijn.

Voor onze eigen website klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten