zaterdag 28 april 2018

Laat de zomer nu maar beginnen!

Sneeuw in Ickenham - Engeland
De Bourgondische winter van 2018 zal niet de geschiedenisboeken ingaan als een van de koudste ooit. Integendeel; onze winter hier was een echte kwakkelwinter. Weliswaar lagen de temperaturen een aantal dagen niet ver boven het vriespunt, maar door een straffe noordenwind en een hoge luchtvochtigheid resulteerde dat in een aantal waterkoude, gure dagen, maar toch vorstvrije dagen.

Sneeuw aan de Brede Haven - Den Bosch
Ik prefereer dan toch een echt heldere zonnige windstille dag met temperaturen flink onder nul; dat voelt veel beter maar die hebben we dit jaar niet of nauwelijks gehad. En ook aan sneeuw mankeerde het dit jaar. Het voordeel is wel dat je dan niet zo erg benauwd hoeft te zijn voor ijzel of gewoon spekgladde wegen vanwege de vastgereden sneeuw, en dat je ook geen last hebt van dat vieze drab dat nog een tijdje blijft liggen als na een stevig pak sneeuw de dooi intreed.

Cité de la Musique - Parijs
De enige sneeuw die we hebben gehad was tijdens een korte vakantie in Engeland, net voor de kerst, bij een kort bezoek aan Nederland begin maart met daarna nog wat sneeuw in Parijs, in midden maart en een enkele korte sneeuwbui, die niet resulteerde in een witte winterdeken gedurende onze plaatselijke winter.

Natte sneeuwbui - Chazelle
Aangezien de zomer binnenkort hoort uit te breken, hopen we dat we nu eindelijk eens een langere periode droog en zonnig weer krijgen; dat zou in elk geval die kwakkelwinter doen vergeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten