zaterdag 7 juli 2018

Het laatste nieuws uit Cormatin

Het oorspronkelijke Café de la Poste
Er gebeurt van alles in onze metropool, en sommige zaken blijken echt een verbetering te zijn. De Tabac, al weer een paar jaar geleden verhuisd van zijn eigen stek tussen Les Blés d'Or en La Terrasse naar het voormalige Café de La Poste, heeft opnieuw stuivertje gewisseld en zit weer op zijn oorspronkelijke plek.

De oorspronkelijke Tabac
De Tabac verkocht op de vorige en op de "nieuwe" locatie niet alleen rookwaren, krasloten en lotokaarten, maar runt er ook een soort snackbar / cafetaria, en heeft nu een wat aardiger en ruimer terras.

De "nieuwe" Tabac
Op de vrij gekomen plek (v/h Café De La Poste dus) is inmiddels een nieuw restaurant gevestigd, Chez L'Oncle Jules. We hebben daar ook al weer twee maal tot volle tevredenheid gegeten, en bij de laatste kranslegging verzorgde Chez L'Oncle Jules de hapjes en de vin d'amitié.

Chez L'Oncle Jules (Photo courtesy of S.L. Nixon)
De prijzen zijn zeer redelijk en de kwaliteit goed tot uitstekend; voor een voor- en hoofdgerecht vraagt Jules ca. € 13.50, en zijn á la carte gerechten zijn goed en alleszins redelijk geprijsd. De algemene kritiek, die wij overigens delen is dat de bediening wat chaotisch kan zijn, maar dat kan nog veranderen; Chez L'Oncle Jules is pas sinds eind mei operationeel. Aardig extraatje: ze hebben achter een half open ruimte grenzend aan een stukje tuin. Hopelijk wordt dit een blijvertje.

Dakterras - Chez L'Oncle Jules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten