zaterdag 4 augustus 2018

Picknicken

La Boulaye
De zomertijd leent zich uitstekend voor toeristische uitstapjes, en wat is er dan beter dat uitstapje te onderbreken voor een picknick. We doen dat vaak zelf, met ons tweeën, maar we doen dat ook vaak als we familie of vrienden over hebben. De dag begint dan met een vast ritueel: de auto wordt geladen met kampeertafel en –stoelen, tafelkleed, eventueel een picknickdeken, de koelbox wordt gevuld met drinken, broodbeleg en salades, en vervolgens gaan we op weg naar onze eerste stop. Overigens niet nadat we bij de bakker een vers stokbrood hebben gehaald.

Perrecy-les-Forges
We hebben in de loop van de jaren een aardig aantal leuke picknicklocaties gevonden. Als we richting La Boulaye gaan om de Tempel van de 1000 Boeddha's te bezoeken eten we vaak wat bij de kerk van Perrecy-les-Forges, die zelf ook altijd een bezoek waard is.
Onderweg naar de Brionnais voor de veemarkt in St-Christophe of voor wat fraaie romaanse kerken stoppen we vaak op de Butte de Suin of bij het oorlogsmonument in Beauberry. Beide plekken bieden fraaie uitzichten.

Suin
Maar we hebben niet alleen vaste stekken: ergens aan een meertje, langs een kanaal, riviertje of rivier, of midden tussen de wijngaarden kun je ook uitstekend je picknickspullen uitpakken, en al etend rustig van de natuur genieten.
En er kleeft nog een kleine bonus aan het magische woord "picknick": als mijn betere helft niet gretig ingaat op mijn voorstel om wéér eens een kerk te gaan bezoeken doet het "P"-woord wonderen!

Ladoix-Serrigny

Geen opmerkingen:

Een reactie posten