zaterdag 18 augustus 2018

Zomerbalans

Duo Atlas - Chazelle Eglise Notre-Dame
Hoewel het mooie weer nog steeds voort blijft duren is het zomerseizoen qua festivals en concerten bijna afgelopen. Tijd dus om de balans op te maken.
We beginnen dicht bij huis: Guitares en Cormatinois in de kerk van Chazelle. Ongelukkig genoeg vielen de eerste drie concerten samen met de wedstrijden van het wereldkampioenschap voetbal, het effect waarvan nog werd versterkt door het feit dat Frankrijk in de finale kwam en won. De opkomst van het publiek was navenant.

Paris Gadjo Club - Chazelle Eglise Notre-Dame
Dat betekende dat Irish Kind Of, Markus Held & Cie en de Hair Brothers voor een half lege zaal speelden. Gelukkig waren de andere twee concerten aanzienlijk beter bezet: het Spaans/Nederlandse Duo Atlas speelde een uitstekend klassiek concert, en de Paris Gadjo Club hadden een volledig uitverkochte kerk met een mengsel van manouche jazz en Braziliaanse Choro, met het accent op de Choro.

Roundelay - Chapaize Eglise Saint-Martin
Van Chapaize Culture hadden we zelf de krenten uit de pap gehaald: het Nederlandse madrigaalkoor Roundelay gaf zoals gebruikelijk een uitstekend concert, en van het Ierse volksmuziekconcert door het trio Rachel Goodwin, Hervé Dréan en Gilles Poutoux spatte het plezier er zowel bij de musici als bij de toeschouwers af.

Quatuor Modigliani - Cluny Eglise Saint-Marcel
Bij Les Grandes Heures de Cluny en het gratis Festival Off Les Petites Minutes de Cluny hadden we dit jaar een bewuste keuze gemaakt. Vorig jaar hadden we alle concerten (7 + 7) bezocht, en dat resulteerde in concertmoeheid. Het ging, net als dit jaar, om twee weken met drie opeenvolgende concerten in een week en nog een los concert een week later. Dit jaar hadden we per week één gratis en 1 betaald concert uitgezocht, en dat was beduidend relaxter dan vorig jaar.

Trio Goldberg - Cluny Farinier des Moines
Hoogtepunten dit jaar was de reeks strijkkwartetten door het Quatuor Modigliani en het gratis concert van het Trio Goldberg met o.a. Bach's Goldberg variaties gearrangeerd voor drie strijkers. Hiermee is overigens niet gezegd dat de overige concerten die we zagen van mindere kwaliteit waren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten