zaterdag 24 november 2018

Een nieuwe tweedehandswinkel

De oude winkel van Mme Nicolas
Al heel lang lunchen we elke week bij La Petite Auberge, een eenvoudig maar goed restaurant in de hoofdstraat van Cluny. Het restaurant is gevestigd naast een tweedehandsboekwinkel, Livres Anciens van Mme Nicole Nicolas. En hoewel we ooit maar één boekje bij haar gekocht hadden kenden we Mme Nicolas wel, omdat ze vaak in "ons" restaurant at, en ons dus daarvan kende.

Mme Nicolas in 2012 (photo Journal de Saône-et-loire)
Bourgondiërs zijn doorgaans erg vriendelijk, zodat we elkaar als we elkaar zagen altijd gedag zeiden. Eind April 2018 zagen we echter dat de etalage leeg gehaald was, en een week later hing er een kaartje aan de deur waaruit bleek dat Mme Nicolas overleden was. Navraag bij La Petite Auberge leerde dat het allemaal opeens heel snel afgelopen was met Mme Nicolas.

De winkel van Amaury Bonnetain
Tot augustus van dit jaar was de lege etalage een pijnlijke herinnering aan het feit dat alles vergankelijk is. In augustus verscheen er echter een nieuw kaartje in het raam: ene M. Amaury Bonnetain zou in oktober de zaak heropenen, en opnieuw als tweedehandsboekwinkel. In oktober verschenen er opeens wat boeken in de etalage, waarvan één een standaardwerk was over romaanse kerken in de regio.

Boek over romaanse kerken
Een van mijn vrienden bleek geïnteresseerd te zijn in dat boek. Na een paar telefoontjes over de prijs en een inspectie van het boek zelf was de koop snel gesloten. De nieuwe eigenaar bleek ook een heel aimabel mens te zijn, en we hebben dan ook wat vragen bij hem uitstaan naar boeken waar nieuw niet meer aan te komen is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten