zaterdag 9 juni 2012

Economie

Voor dit seizoen is het theater festival “Les Rendez-Vous de Cormatin” afgeblazen. De geruchten daarover zoemden al langer rond, maar onlangs werden alle vrijwilligers die het werk in Cormatin voor hun rekening nemen (toneelvloeren bouwen, programma’s verkopen, enz.) opgetrommeld en op de hoogte gebracht.
Het toneelgezelschap Studio Asnières uit de buurt van Parijs, de organisator, kon de sociale premies voor haar werknemers niet meer ophoesten, en verkeert nu in een nogal onduidelijke situatie, door de kenners omschreven als een soort juridisch faillissement.
Nou is dit niet de eerste keer dat dit gebeurt; een paar jaar terug ging het feest om dergelijke redenen niet door. De associatie weet dus wat haar te doen staat. De adverteerders, die al betaald hebben voor een advertentie in het programma, krijgen allemaal hun geld terug. De donateurs (en om mee te mogen helpen moet je donateur zijn!) die allemaal zo rond de € 30 opgehoest hebben, krijgen als troostprijs een voorstelling aangeboden. Daarvoor wordt naar alle waarschijnlijkheid een grote naam naar Cormatin gehaald, die dan optreedt voor de donateurs. Een paar jaar terug was dat de beroemde Franse acteur Kad Merad, bekend van de Franse film en kassucces “Bienvenue chez les Ch'tis”, die ook cabaretwerk doet.
Je zou denken dat je je in zo’n situatie geen extra kosten op de hals haalt.
Toch werden de vrijwilligers, nadat hen was verteld hoe de vork in de steel zat, opgeroepen om binnenkort nog een keer op te komen draven om brieven te plakken met de mededeling dat het festival dit jaar niet doorgaat.
Het gaat om ca. 3000 (drie duizend!) brieven, verzonden aan iedereen die ooit in het verleden een kaartje voor een voorstelling heeft gekocht, en waarvan de organisatie het adres heeft. Zou het niet handiger zijn om die slordige € 1500 (en dat zijn alleen al de frankeringkosten!) in je zak te houden, en te bewaren voor als het festival weer gehouden kan worden?

Voor onze eigen website klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten