zaterdag 12 januari 2013

Paul Vlaanderen en het Dr. Kumar mysterie (9)

Rond midden juni was ons avontuur met de scammende Dr. Kumar afgelopen (klik hier voor de volledige serie). We hadden onze pret gehad met hem, en we verwachtten verder geen nieuwe e-mails van Kumar met vragen naar een verblijf van twee weken. Een paar dagen later kwam er overigens een andere e-mail binnen, weer van een dokter. Deze keer ging het om ene Dr. Nelson Mark, een "medicus" uit Aberdeen. Deze e-mail luidde:
"Dear Sir/Madam Compliments of the Season,
I am delighted to inquire for accommodation in your facility,I want to book accommodation for a Vacation.
Arrival date: 1st SEPT 2012
Departure date: 10th SEPT 2012
Total number of rooms needed 2 double rooms
Total number of nights 10
Total number of guests 4 (All ADULTS) Two couples.
We need: 2 double rooms or 2 bedrooms apartment for 10 nights.
Kindly provide us with the following details:
1. Your rates per night include all taxes in Euro or GBP
2. Its subtotal for the 10 nights in Euro or GBP
3. Our abroad sponsor will issue a certified cheque to you for our total payment.please let me know if you accept cheque payment.
We are group of medical experts from England coming for vacations.
Date is not available please get back to me with another date.
Have a nice day.
My Regards,
Dr.Nelson Mark
Orwell House, Souterhead Rd.Altens,
Aberdeen,AB12 3LF,United Kingdom.
Tel:+447448066447."

Niet alleen waren de data die Dr. Mark met 3 andere gasten hier door wilde brengen gelijk aan die van Dr. Kumar, ook het aantal gasten en het aantal benodigde kamers was identiek. Aan het taalgebruik te zien hadden Kumar en Mark op dezelfde basisschool les gehad. Dat het rekenonderwijs daar ook niet echt je van het moet zijn geweest, moge blijken uit het aantal nachten dat men doorbrengt bij aankomst op 1 september en vertrek op 10 september: op mijn basisschool zou de uitkomst geen 10, maar 9 nachten zijn geweest...
We hadden ons dik vermaakt met het uitroken van Dr. Kumar, dus lieten we het er maar bij zitten.
Tot .... er twee weken later wéér een mail binnen kwam van dezelfde Dr. Mark, identiek aan de eerste, ook weer met de schreeuwende titel "BOOKING NEEDED".
Het lange nietsdoen was ons inmiddels wat gaan vervelen, en we besloten te reageren in de hoop wéér een gestolen cheque te ontvangen.
Dr. Mark ontving onze standaard mail, waarin we hem vertelden dat de aanbetaling ca. € 200 bedroeg, en dat we ook cheques accepteerden.
Opmerkelijk was dat we daarna niets meer van Dr. Mark hoorden; sterker nog, de scam e-mails, waarvan we er tot dan soms drie op een dag ontvingen, stopten volledig.
Mijn theorie is, dat een aantal handlangers van Mr. X een fors aantal e-mailadressen uitgereikt krijgt, en die handlangers versturen honderden min of meer dezelfde e-mails met als afzender een naam die de mensen zelf mogen kiezen. De medische stand moet wel erg hoog aangeschreven staan bij deze lieden.

Op het moment dat er iemand bijt wordt een hogere instantie (laten we die maar Mr. X noemen) ingeschakeld, die de "echte" onderhandelingen voert.
Mr. X heeft wat meer overzicht, en heeft waarschijnlijk een lijstje met "onveilige" adressen zoals het onze. Ik vermoed, dat hij er persoonlijk zorg voor heeft gedragen dat wij afgevoerd zijn van de lijst van potentiële slachtoffers.
Heb je dus tabak van al die scam e-mails? Probeer dan de "van Halderen aanpak": let er overigens wel op dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor die in de toekomst....

Voor onze eigen website klik hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten