zaterdag 25 mei 2013

Een nieuwe lente, een nieuw voiture...

Toen we gisteren gewoontegetrouw de markt in Cluny opliepen, was het eerste dat we NIET zagen de kaasstal van Suus en Paula van der Linden. Mijn eerste gedachte was dat ze slachtoffer waren geworden van de demonstratiegolf tegen de "Mariage pour tous", maar dat idee liet ik toch weer snel varen. Zo agresief zijn Bourgondiërs niet, zeker niet vlak voor de lunch.

Zo zal het nooit meer zijn...

Toen we dan ook ons gebruikelijke fruit gekocht hadden en de hoek omsloegen zagen we wat er mis was: de dames hadden hun vouwwagen annex marktkraam ingeruild voor een voertuig met een etalageklep aan de zijkant, een soort rijdend frietkot dus, maar (helaas) zonder friet. Omdat we in het kader van een vermageringsactie fors zijn geminderd met de wijn, snack en dus ook hapklare brokjes kaas inname, kopen we niet zo vaak meer kaas bij de dames als voorheen. Maar we blijven nog wel altijd even bij de kraam staan, als het er niet te druk is tenminste, voor een babbeltje.

Gelukkig geen oranje bus!

Suus, blijkbaar het wiskundig genie in de familie, had uitgerekend dat deze auto ze zeker een x aantal uren per week aan werk scheelde, en ze dus meer slaap opleverde, kortom, ze het leven een flink stuk vergemakkelijkte.
Net toen we uitgebabbeld waren kwam er een horde Fransen ons gebrek aan kooplust goedmaken, waar ik nog snel even een foto van kon knippen.

Wie dus bij ons in de gites of op de camping verblijft en vergeten is om kaas van huis mee te nemen, voor hen biedt Cluny een zoetgevooisd alternatief....

1 opmerking:

  1. Haha, ik had zondag in Chagny (71150) precies dezelfde ervaring :
    Oeps, de geelblauwe kaasstal van de kaasmeiden staat er niet, grrrrrrr........, iemand heeft hun plek ingenomen met een rode verkoopauto.
    Maar nee, gelukkig zag ik de lachende gezichten van Suus en Paula in hun nieuwe rode bus.
    Een bus voor meer comfort, meer slaap, minder werk, minder kou en wind, maar vast en zeker evenveel enthousiastme en vriendelijk onthaal als voorheen. Èn lekkere kazen!

    BeantwoordenVerwijderen