zaterdag 11 mei 2013

Partir, c'est mourir un peu...

Al jaren lang stappen we, als we wat te vieren hebben, in de auto en planken naar Bray toe. Nauwkeuriger gezegd, naar La Grange Finot, één van de vele gehuchten die het plaatsje Bray rijk is. Het gelijknamige restaurant waar we uiteindelijk vrij regelmatig te gast waren, werd gerund door Serge Curtil, een heel vriendelijk man en een uitstekende kok, die voor een bijzonder redelijke prijs een uitstekend maal op tafel wist te zetten.

Voorheen : La Grange Finot - Bray

Het kwam dan ook als een schok voor ons toen we hoorden dat Serge zijn deuren ging sluiten en een ander restaurant, dit keer in Cluny, zou gaan openen. Alles ging nogal snel in zijn werk; een paar weken nadat we het gerucht (hoopten we toen nog) hadden gehoord, werd dat al bevestigd, en toen we een paar dagen later door Cluny's hoofdstraat wandelden op zoek naar wat bij geruchte Serge's nieuwe stek zou worden kwamen we de man zelf tegen, niet in kokscostuum maar in oude werkkleren. Hij had er goede hoop op dat hij binnen een paar dagen open zou gaan. En het heeft hem blijkbaar niet tegen gezeten; toen we er onlangs weer eens langs liepen, gewoon uit nieuwsgierigheid, was het restaurant open en zaten er gasten te eten.
We moeten uiteraard binnenkort eens gaan uitproberen wat de nieuwe formule bij Serge inhoudt; hij is, althans volgens het menu buiten, afgestapt van het beproefde recept van tussen de middag een plat of menu du jour voor een heel schappelijke prijs in het "bargedeelte", en in het restaurantgedeelte à la carte, zowel 's middags als 's avonds.

Rue Mercière - Cluny

Gewend als wij toch nog steeds zijn aan een warme maaltijd 's avonds in plaats van, zoals de Fransen dat doen, de hoofdmaaltijd tijdens de lunch, was dat voor ons de kans om ook 's avonds ergens goed en niet te duur te eten.
Dat zijn restaurant "La régalade" heet is uiteraard geen bezwaar, maar dat hij het opschift voert "Restaurant" en "Bar à vins" geeft te denken.
Wanneer gaan we onze moed eens bijeen rapen om "La régalade" uit te proberen? De tijd zal het leren....

Voor degenen die liever zelf willen koken, de 2 gîtes van La Tuilerie de Chazelle zijn uitgerust met een eigen keuken!

Wie belt als eerste?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten