zaterdag 9 augustus 2014

Kerkje verbouwen?

Voor ons jaarlijkse gitaarfestival wordt sinds 2012 de kerk van Chazelle gebruikt.

De vloer voor het altaar - Chazelle
Dat is een heel aardige romaanse kerk, en zoals met een hoop oude kerken het geval is, is de vloer hier en daar behoorlijk ongelijk. En omdat het theaterfestival “Les Rendez-Vous de Cormatin” inmiddels ter ziele is, en de schotten en balken die voor tijdelijke podia werden gebruikt ergens in de opslag lagen, leek het logisch om dat materiaal te gebruiken voor een toneel vóór het altaar, zodat de musici daar niet langer op een stoel hoefden te zitten wiebelen. Zo gezegd, zo gedaan.

Nixon & Co - voor al uw transporten
Alleen dat materiaal lag ergens in een schuur in Cormatin, en moest dus naar Chazelle vervoerd worden. Gelukkig hebben wij de beschikking over een aanhangwagentje groot genoeg voor de stukken plankier, en aangezien wij nauw bij de organisatie van het festival betrokken zijn lag het voor de hand onze aanhanger ter beschikking te stellen. Aan mankracht verder geen gebrek. De gemeente kan op afroep een hele ploeg vrijwilligers mobiliseren, die indien nodig straatnamen en nummerbordjes aan de muren bevestigen, de kerstversieringen in orde maken, de bloembakken verversen en van planten voorzien, het dorpshuis een lik verf geven, kortom, die dus ook wel een plankier voor een concert kunnen installeren.

Nixon & Co - voor al uw kerkverbouwingen
Uiteindelijk was alles in ruim een dag gepiept. Er ligt nu, voor een deel naast het altaar, een fraai vlak houten plankier. Toen de burgemeester echter in een vergadering opperde om daar wat tapijt op aan te brengen, kreeg de artistiek directeur van het festival bijna een hartvergroting. Want tapijt zou de (inderdaad uitstekende) akoestiek van de kerk ruïneren! Uiteindelijk is er nu gekozen voor een linoleum bedekking in een neutrale kleur. Het plankier blijft in de kerk, althans als de kerkenraad daar mee akkoord gaat. Op die manier zal een eventuele toekomstige vrouwelijke priester haar naaldhakken niet breken tussen de ongelijke vloertegels rond het altaar….

De nieeuwe vloer voor het altaar - Chazelle
La Tuilerie de Chazelle: voor al uw vervoersproblemen en voor kleine verbouwingen!

1 opmerking: