zaterdag 24 januari 2015

Je loyaliteit verleggen

La Tour d'Auvergne in betere tijden
Zo lang als we de veemarkt op woensdag in Saint-Christophe-en-Brionnais bezoeken, zo lang lunchen we bij “La Tour d’Auvergne”, een restaurant in de hoofdstraat van dit alleen op marktdag levendige stadje. Het eten was er uitstekend en goedkoop, de bediening erg vriendelijk en efficiënt, wij kenden zo langzamerhand zowel het personeel als de eigenaar, kortom, het was altijd een genoegen om daar op woensdag “even” langs te gaan.

Lys'toire du Charolais, ex La Tour d'Auvergne
Vorig jaar kwamen we weer zoals gebruikelijk het restaurant binnen, de patroon verwelkomde ons met en warme handdruk, kortom, alles leek te zijn zoals het hoorde. Ook de bestelling (het standaard “menu du marché”) verliep normaal en binnen korte tijd zaten we weer aan de steak met frites. Wat ons opviel was dat enkele van de diensters opeens een zwart schort droegen, met als opdruk de wat cryptische woorden “Frédéric Navez”. Verder leek alles nog hetzelfde.
De volgende keer dat we er kwamen, rekenden we gewoontegetrouw af aan het tafeltje waar de patroon zat, maakten een praatje met hem, en werden als regelmatige klanten voorgesteld aan de nieuwe eigenaar, Monsieur Frédéric Navez.

Restaurant du Midi, open tijdens de verbouwing
Toen we er weer waren, zat Monsieur Navez aan het tafeltje, en hij had een computerscherm voor zijn neus waarop hij de betalingen regelde. Blijkbaar was hij niet van zins de zeer efficiënte manier waarop de oude eigenaar de rekeningen vereffende (op een stukje papier, met de hand opgeteld) voort te zetten; hij schutterde liever, vloekend en scheldend, met de nieuwe software.
Na dit bezoek zijn we nog tweemaal bij “La Tour d’Auvergne”, dat inmiddels om was gedoopt tot “Lys’toire du Charolais” wezen eten, maar de kwaliteit van het vlees was in de loop van een paar maanden zo achteruit gehold, dat we besloten het de volgende keer elders te proberen.
Alle restaurants in Saint-Christophe serveren op woensdag een aantal speciale marktmenu’s, en dat is min of meer gelijk voor alle horeca gelegenheden. “Le Mur d’argent” hadden we in het verleden al eens geprobeerd, maar we vonden de sfeer (toen) in “La Tour d’Auvergne” leuker.

Restaurant-du Midi, marktdagmenu's
En hoewel het “Restaurant du Midi” (bijna naast “La Tour”) net in een verbouwing zat, was het wel geopend, en kregen we de gelegenheid een vergelijkend warenonderzoek te doen. De uitkomst was op alle fronten positief. De porties waren weliswaar iets kleiner, maar voldoende, de steaks waren beduidend beter dan de laatste die we bij “La Tour” hadden gegeten, er was een kaasplateautje en een toetje voorhanden, de bediening was vriendelijk en adequaat, kortom, onze loyaliteit is met één maaltijd verlegd van het oude naar het nieuwe restaurant!

Hier vindt u de link naar de website van La Tuilerie de Chazelle .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten