zaterdag 18 april 2015

Dat was even schrikken

Dat was inderdaad even schrikken toen de waterrekening op een kwade vrijdag in de brievenbus viel. Niet alleen was de rekening torenhoog (ca. € 1150), maar er zat ook een brief bij die suggereerde dat we ergens een lek hadden, waardoor er, waarschijnlijk in de loop van niet meer dan twee maanden in plaats van de normale hoeveelheid water (gebaseerd op 130 à 140 m3 per jaar) opeens ca. 1200 m3 verbruikt was.

voorgrond watermeter, het lek vlakbij het huis 
Wat doe je dan? Dan bel je de watervoorziening op, en dan krijg je te horen dat je een loodgieter moet opbellen, omdat het lek ergens tussen de watermeter en het huis moet zitten. Nu is dat een heerlijk rekbaar begrip. In Nederland was ik gewend dat de meter zich bij de voordeur bevindt, dus een lek moet je dan vrij snel opmerken. Onze watermeter bevindt zich echter in een weiland, een goeie 150 m van het huis af. De leiding ligt ondergronds, dus tel uit je winst….

Sue bij het lek
De loodgieter kwam ‘s zaterdags langs, zag de meter draaien en beloofde de volgende ochtend langs te komen om de zaak op te graven en te repareren. Sue probeerde diezelfde middag vanaf de meter zo goed en zo kwaad als het ging de leiding te volgen, en vond op 25 m van het huis af, maar nog wel in het weiland, een plek die veel drassiger was dan de rest van het terrein.
De foto’s geven de schaal van het probleem aardig weer: De foto van het weiland is gemaakt vanaf de watermeter, en het gele poppetje richting huis staat bij het lek. De tweede foto is een uitsnede uit de eerste foto, waar Sue bij het lek staat.

Het lek net onder het kraantje
De loodgieter was allang blij dat hij niet de hele pijp hoefde op te graven, en had de zaak binnen een paar uur weer draaiende. Het lek bleek in een kraan te zitten, die om onduidelijke redenen daar was aangebracht. Nu nog even proberen een reductie in de waterrekening te regelen bij de watervoorziening…..

Hier vindt u de link naar de website van La Tuilerie de Chazelle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten