zaterdag 18 juni 2016

Guitares en Cormatinois 2016

Zoals elk jaar is er ook dit jaar weer een nieuwe aflevering van ons eigen gitaarfestival, waarbij de concerten plaatsvinden in de romaanse kerk van Chazelle.

De kerk van Chazelle
Naast wat nieuwe, voor ons nog onbekende artiesten treden er dit jaar ook een paar oude bekenden voor het voetlicht.
In chronologische volgorde:
Zaterdag 9 juli (20h00): Duo Duende, 2 klassieke gitaristen met een programma dat "Carmen, etc…" heet. Daar komen ongetwijfeld wat transcripties van Bizet's muziek voor het voetlicht.
Zondag 10 juli (17h30): Bernard Bruel chante Brel, een zanger / gitarist die een programma brengt met voornamelijk chansons van Jacques Brel. Gezien de voorliefde van veel Fransen voor artiesten die een grote voorganger interpreteren of imiteren zou het me niet verbazen als de kerk uitverkocht is.

Emmanuel Rossfelder
Zondag 17 juli (17h30): Emmanuel Rossfelder, een graag geziene klassiek gitarist op dit festival. Rossfelder scoort uitstekend, zowel nationaal als internationaal, dus verwachten we hier ook een uitverkochte kerk. Goede wijn behoeft geen krans.
Zaterdag 23 juli (20h00): Meridianu, een Corsicaanse groep die Corsicaanse polyfone muziek brengt. Coriscaanse muziek voor mij volkomen onbekend; ik ben benieuwd!

Volle bak: jammer dan!
Zondag 24 juli (17h30): Irish kind of, een Franse groep uit Grenoble, die Ierse volksmuziek ten gehore brengt. Deze groep trad vorig jaar ook op het festival op, waarbij er eigenlijk méér kaarten verkocht werden dan er plaatsen waren; de vrijwilligers zaten buiten en een fors aantal mensen moest worden weggestuurd.

Het programma voor 2016
Bovenstaande opsomming impliceert overigens niet dat de twee concerten waarbij slechts een summiere omschrijving staat niet de moeite waard zijn! Het impliceert wel, dat wie de drie overige concerten per se wil bezoeken er goed aan doet om van te voren te reserveren.
Dat kan telefonisch: 03 85 50 19 06 of 06 88 40 91 73. Een e-mailtje naar ons kan overigens ook; wij zorgen dan voor de rest.

Voor onze eigen website klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten