zaterdag 2 juli 2016

Terrorismebestrijding

Frankrijk werd januari 2015 wreed met de neus op de realiteit gedrukt: een kleine groep fanatieke militanten bleek in staat om een heel land te terroriseren.

Place de la République - Paris: na 7 januari 2015
In Frankrijk werd de noodtoestand uitgeroepen, gewapende militairen verschenen in het straatbeeld en bij mogelijke "kwetsbare" doelen, scanners verschenen bij de toegang tot musea en andere publieke instellingen, kortom, het land schrikte op uit een laissez-faire mentaliteit, en allerlei soms draconische maatregelen werden genomen om een herhaling van de Charlie Hebdo moorden te voorkomen.

Place de la République - Paris: na 7 januari 2015
Dat je zoiets niet kunt voorkomen, hoe je ook je best doet, bleek uit het bloedbad dat aangericht werd in november 2015, weer in Parijs. Maar goed, iets doen is in elk geval beter dan niets, en dat de angst er goed in zit, ook buiten Parijs, moge blijken uit het volgende.
We parkeren op woensdagavond voor onze taichi-lessen in een gymnastieklokaal van een school altijd op een parkeerterreintje tegenover een andere school. Maar op een avond waren de parkeerplaatsen (op een invalideplaats na) afgezet met een paar dranghekken en wat rood-wit geblokte linten.

Rue du 19 Mars 1962 - Cluny: na 13 november 2015
Aannemende dat de afzetting er was i.v.m. werkzaamheden overdag, schoven we een dranghek opzij en parkeerden waar we altijd parkeerden. Dat ging een aantal weken prima, tot opeens het lint verdwenen was en er een hele batterij dranghekken voor in de plaats was gekomen. Er zat niet veel anders op dan langs de kant van de weg, naast de dranghekken te parkeren.
De "werkzaamheden" echter, leken geen tastbaar resultaat op te leveren. En uiteindelijk lazen we het decreet van de gemeente, dat altijd wel ergens te vinden is, eens door.

Rue du 19 Mars 1962 - Cluny: na 13 november 2015
Het bleek dat de rector van de tegenoverliggende school een veiligheidszone rond zijn school wilde hebben n.a.v. de aanslagen van november 2015. Hopelijk zijn mogelijke terroristen niet slim genoeg om een auto met een invalidensticker te gebruiken…

Voor onze eigen website klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten