zaterdag 13 augustus 2016

Er gaat er wel eens een de mist in

Eigenlijk zou dat "Er gaat er wel eens een (een enkele keer) de lucht in" moeten zijn.

Montgolfiade 2009
Elk jaar, rond Pinksteren, heeft Chalon-sur-Saône zijn Montgolfiade, een festijn waarbij tientallen hete luchtballonnen horen op te stijgen. En omdat dat feest altijd op zaterdag en zondag valt zijn we al een aantal keren naar Chalon getogen om dat een keer van dichtbij te zien, maar elke keer weer was het óf regenachtig, óf stond er te veel wind, dus óf wij lieten het afweten, óf de ballons deden dat.

Montgolfiade 2016
Tijdens een van onze vergeefse bezoeken vonden we overigens wel een paar koude luchtballonnen op het terrein. Mijn geleerde assistent wist te vertellen dat die dingen normaal alleen rond zonsopgang of zonsondergang opstijgen, dus op een mooie dag reden we, tegen de avond, naar Chalon toe. Er stond een zuchtje wind, maar soit…

Montgolfiade op een mooie dag (internet)
De ballonnen vlogen die avond dus niet. De volgende dag overigens wel, zowel 's ochtends als 's avonds, zoals we uit de krant leerden. De brandende vraag is nu: zijn we tevreden met de twee of drie ballons die 's zomers over Chazelle vliegen, of gaan we ooit nog een keer naar Chalon om er tientallen te zien vliegen?

Mini-Montgolfiade 2014 - Chazelle
Voor onze eigen website klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten