zaterdag 27 augustus 2016

Paarden en Brylcreem

Toen ik jong was, en de jeugd van toen zich trachtte te onderscheiden van de gevestigde orde door o.a. rond te lopen met vetkuiven en suikerspinkapsels, was Brylcreem een niet weg te denken attribuut bij de mannelijke jeugd.

Brylcreem advertentie
Ikzelf hield niet van Rock & Roll-achtige muziek: Rock Around the Clock van Bill Haley & his Comets was niet aan mij besteed. Vetkuiven en suikerspinnen stonden derhalve ook niet erg hoog op mijn verlanglijstje. Toch werd ik onlangs nogal onverwachts opnieuw geconfronteerd met brylcreem of iets gelijkwaardigs.
Op een van onze tochten door de omgeving zagen we een aankondiging staan voor een werkpaardenshow in Lalheue.

Werkpaarden
Sue "kende" dat fenomeen vanuit Engeland, waar op het platteland competities werden gehouden met werkpaarden, die dingen moesten doen die werkpaarden zoal doen (werken…., dus ploegen, karren trekken, enz.). Het paard dat dat het beste kon won de prijs.
Op de betreffende dag waren we in Lalheue aanwezig, en de geparkeerde auto's wezen ons op waar het festijn plaats vond.

Hop hop hop, paardje in galop
We zagen weliswaar veel werkpaarden, maar verder? Geen ploeg of boerenkar in zicht. Het bleek dan ook te gaan om een soort Mister of Miss werkpaard verkiezing, waarbij het paard beoordeeld werd op het uiterlijk, de elegantie van de galop(?), hoe fraai het beest achteruit kon lopen(?), kortom, een Miss Bourgogne verkiezing, maar dan met échte paarden.

En achteruit!
We hielden het dan ook vrij snel voor gezien, maar één ding viel ons op: er was één paard die op zijn achterwerk een soort dambordpatroon ingeschoren had, althans, zo leek het. Bij nadere beschouwing bleek het echter te gaan om een patroon dat met een kam was aangebracht, en dat in vorm werd gehouden door een niet onaanzienlijke hoeveelheid pommade.

Brylcreem?
Wij waren dus al snel vertrokken, maar het paard? Dat Rockte waarschijnlijk Around the Clock tot in de kleine uurtjes van de volgende dag…

Voor onze eigen website klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten