zaterdag 10 september 2016

Guitares en Cormatinois 2016: de balans

Het is elk jaar weer de grote vraag: was de programmering dit jaar goed genoeg, trok het voldoende publiek, kwam er voldoende geld binnen om uit de kosten te komen en is er nog genoeg in de pot om de editie van volgend jaar te kunnen bekostigen?

Guitares en Cormatinois 2016
Die vragen spelen vóór en na elk festival, bij elke vergadering opnieuw, en in geval van een negatief antwoord is de volgende vraag steevast: wat kunnen we er aan doen om de situatie te verbeteren?
Het afgelopen jaar was er meer aandacht voor het inspelen op de heersende vraag (volksmuziek lijkt dit jaar erg en vogue, en hommages aan grote overleden artiesten slaan altijd aan), op het vinden van aansprekende titels voor de programma's, op het engageren van musici die publiekstrekkers zouden kunnen zijn maar wel binnen ons budget vallen, enz.

Full house : Rossfelder
En dat heeft vruchten afgeworpen. Bij het eerste concert (Duo Duende) zat de kerk méér dan halfvol (en dat hebben we ook wel eens anders gezien!), Bruel zingt Brel leverde zoals verwacht een volle kerk op, bij Rossfelder was er in de kerk geen plaats meer voor de vrijwilligers (die moesten buiten luisteren), bij de Corsicaanse polyfonie konden de vrijwilligers achter het altaar mee luisteren en bij Irish kind off moesten we mensen nog wegsturen nadat ook de "plaatsen" achter en naast het altaar verkocht waren.

De vrijwillgersploeg
Financieel was het dus een uitstekende serie, de reacties van het publiek op de kwaliteit van het gebodene was positief, de blog die ik vóór het festival schreef en rond stuurde aan kennissen hier in de buurt leverde tijdens tenminste één van de concerten minstens 10 reserveringen op (niet slecht op ca. 100 beschikbare plaatsen), kortom, na wat (financieel) kwakkelige festivals geeft afgelopen seizoen weer moed voor de toekomst!

Wat één van de vrijwillgers zag van de drie Corsicanen
Wordt dus, gelukkig, vervolgd.
Voor onze eigen website klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten