zaterdag 9 september 2017

Klank-en-lichtspel

De gevel bij daglicht
Bourg-en-Bresse (Ain, 01) had dit jaar voor het eerst op een aantal zomeravonden een klank en lichtspel georganiseerd. Het aardigste leek ons de vertoning die geprojecteerd zou worden op de façade van het Monastère Royal de Brou, een fraai gotisch gebouw met een spierwitte, hoewel fraai gebeeldhouwde gevel.
Verder zou er nog iets dergelijks plaats vinden in het centrum van Bourg, op de gevels van het Hôtel de Ville en die van de schouwburg. omdat de laatste twee nogal ver van de eerste locatie af lagen besloten we alleen de voorstelling bij Brou te bekijken.

Klank-en-lichtspel
Daar kwam nog bij dat Bourg een kleine anderhalf uur van ons af ligt, en ondanks dat we gewacht hadden tot in begin september de voorstelling niet pas om 22h00 begon maar al om 21h00, werd het geheel toch nog een avondvullende zaak.

Klank-en-lichtspel
We vertrokken om 18h45, en waren dus ruim op tijd in Bourg. En aangezien er een café-restaurant vlak voor het klooster ligt, werd het een comfortabel schouwspel, achter een glaasje wijn.

Klank-en-lichtspel
Het enige vervelende bij dat soort dingen is dat er altijd wel een paar personen zijn die pontificaal op een muurtje gaan zitten vlak voor je tafeltje.
Buiten de vrij geijkte projecties (bloemen in allerlei kleuren, onderdelen van de gevel verlicht in diverse kleuren) werd er ook aandacht besteed aan de opdrachtgevers tot de bouw van het klooster, de middeleeuwse geschiedenis en aan de manier waarop in de middeleeuwen zo'n gebouw werd opgetrokken.

Klank-en-lichtspel
De voorstelling duurde een goed kwartier, en vooral de projectie van de bouw van het klooster vond ik erg interessant. En hoewel we pas rond 22h45 weer thuis waren, was ik toch wel tevreden dat we die "lange" tocht gemaakt hadden alleen voor deze voorstelling.

Klank-en-lichtspel
Voor onze eigen website klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten