zaterdag 16 december 2017

Luchtvervuiling

Een grauwsluier over Parijs
Luchtvervuiling is een wereldwijd probleem, waar ook Frankrijk regelmatig mee wordt geconfronteerd. Tijdens onze jaarlijkse vakantie in Parijs hebben we al twee maal meegemaakt dat de Eiffeltoren, normaal gesproken duidelijk zichtbaar vanaf Montmartre, de hele dag gehuld was in een grauw waas. Het enige voordeel van die luchtvervuiling was dat de Metro gratis reed om het aantal automobilisten op de weg te reduceren.

Gratis OV
Een van de maatregelen die de toenmalige president Sarkozy nam om iets aan luchtvervuiling te doen was het verbieden van het verbranden van tuinafval. Gezien het aantal tuinen in Parijs zal het effect daarvan niet erg groot zijn, vrees ik….
Op het platteland echter mag officieel ook geen tuinafval meer worden verbrand, met uitzondering van afval uit de agrarische sector. Zoals ik in mijn vorige blog beschreef, zaten we na elke dag bramen snoeien met grote hoeveelheden tuinafval. Dus wat doe je dan?

Onze bescheiden bijdrage aan het probleem
Gelukkig wordt op het platteland de soep niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. Toen we zagen dat een van onze plaatselijke machthebbers, een gepensioneerde boer, vrolijk fikkies aan 't stoken was, besloten we zijn voorbeeld maar te volgen. Bovendien is Sarkozy toch ook politiek uitgeteld, dus die zal voorlopig niet meer toezien op de uitvoering van "zijn" wet….

Voor onze eigen website klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten