zaterdag 2 december 2017

Vakantiewerk

Voor de grote schoonmaak
Deze zomer kreeg ik "opdracht" om wat bramen te snoeien, die op een plek stonden waar degene die op een grasmaaier rondjes draaide haar schouders, hoofd, armen en benen aan de doornen openhaalde. Wel, wat braamstruiken terugsnoeien, daar draait een beetje vent z'n hand toch niet voor om?

Na de grote schoonmaak
Zo gezegd, zo gedaan. Van het één kwam het ander. Wat begon, ergens begin juli, als een beetje snoeiwerk, mondde al gauw uit in een full time job, want de ene braamstruik leidt tot de volgende….
Enfin, enige tijd terug (om precies te zijn op zaterdag 4 november) werd de klus afgesloten verklaard, hetgeen werd gevierd met een koud Belgisch biertje.

En opeens was er uitzicht!
Ik had intussen een groot stuk braamvrij gemaakt, en wat als een grote verrassing kwam: tijdens het werk ontdekte ik een sloot die volkomen onzichtbaar was vanwege de bramen die er in groeiden. Daarbij kwam ik nog iets volkomen onverwachts tegen: in de sloot stonden, min of meer recht overeind in het talud, de resten van een hek met gaas. Gelukkig viel het verwijderen daarvan mee; op diezelfde gedenkwaardige zaterdag vertrokken we met een auto vol met modderig harmonicagaas naar de grofvuilstort.

Een groot deel van het werk: de sloot ligt rechts
Zoals op de overzichtsfoto te zien is, is de strook bramen van tussen de 1 en 2 m breed, die onze tuin van het weiland scheidde, nu volledig verdwenen. Voor zolang als het duurt tenminste…..

Voor onze eigen website klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten