zaterdag 29 september 2018

Expositie 2018 Photo Club Cluny

Het opzetten van de Expo 2018
Vorig jaar liepen we, eind september, over de zaterdagsmarkt in Cluny, toen we bij Salle Malgouverne een bord zagen met de aankondiging van een foto-expositie van de Photo Club Cluny. En omdat we wel geïnteresseerd zijn in fotografie, besloten we om daar eens een kijkje te nemen.

Het maken van de passepartouts
Het aanbod was gevarieerd en interessant, we troffen er iemand aan die we kenden van elders en werden uitgenodigd om eens te komen kijken op de eerstvolgende tweewekelijkse vergadering. Toen we daar een paar weken later arriveerden, waren er meer mensen die op die manier bij de club terecht waren gekomen.

In de concertzaal
We kregen een korte uitleg wat er zoal aan activiteiten werd gedaan: specifieke uitjes om foto's te schieten over een bepaald onderwerp (herfst/paddestoelen, Carnaval Vénitien in Annecy, spelen met licht en verlichting, een hertenkamp, enz.), deelnemen aan concoursen van fotoclubs uit de omgeving, toegang tot een heel scala van fototijdschriften, enz. Het leek ons interessant genoeg om eens een jaartje mee te draaien.

Op het platteland
En binnenkort is het zover: onze club organiseert haar jaarlijkse tentoonstelling. We zijn nu een groep van 12 leden, tegen 5 leden voordat wij er bij kwamen. Geen cijfers om je voor op je borst te trommelen, maar beter dan niets. Een ieder krijgt 3 expositieborden, te vullen met 3 onderwerpen van max. 6 foto's per onderwerp naar keuze.

Romaans erfgoed
Ik ben zeer benieuwd waar de groep mee komt: mijn onderwerpen zijn "In de concertzaal", "Op het platteland" en "Romaans erfgoed". Hierbij een keuze uit mijn eigen foto's.

En ook het plaatselijke leugenaartje liet zich niet onbetuigd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten