zaterdag 12 februari 2011

En de winnaar is......

Gisteren was dan de grote dag: loto of bingo spelen voor mensen van buiten Cormatin die een aantal kaarten hadden gekocht.
Om vijf uur in de namiddag stroomde de Salle Saint-Roch vol met dorpelingen, die een uurtje bingo kwamen spelen in loco parentis. Er waren flink wat kaarten verkocht, en een ieder kreeg er een aantal uitgereikt. Wij speelden elk op 12 (willekeurige, om fraude te voorkomen) kaarten tegelijk. Na een half uur viel de eerste prijs, een flat screen TV, op een kaart die verkocht was door onze gemeentewerkman aan zijn schoonvader. Daarna werd er nog even doorgespeeld, tot er opnieuw een kaart vol was. Deze keer was het voor iemand uit Cormatin zelf. De controle van de kaart had net aangetoond dat de kaart inderdaad de winnende nummers bevatte, toen er, elders uit de zaal, nog een schuchter “Bingo” klonk. Ook die kaart bleek een winnende te zijn. Als er tegelijkertijd op meerdere kaarten bingo valt, beslist het lot. De twee winnaars moesten een bingoballetje uit een zak graaien, en degene met het hoogste nummer mocht zich verheugen in de echte prijs; degene met het laagste nummer werd afgescheept met een troostprijsje, te weten een potje paté uit de supermarkt. De laatkomer bleek de winnende kaart te hebben.
De kaart ging naar de organisatie, het nummer achterop de kaart werd vergeleken met de nummers van de verkochte kaarten, en toen moest de arme vrouw die controleerde omroepen wie de winnaar was en wie de winnende kaart had verkocht. Na enig gehakkel bleek de winnaar een zekere Pocahontas te zijn, uit Luxemburg, en de kaart was verkocht door Sue Nixon. De gelukkige winnaar bleek een kampeerder te zijn die in 2009 op La Tuilerie had gekampeerd en wiens Litouwse naam niet Pocahontas was maar wel met een P. begon. Hij is een trouwe lezer van deze blog, en had meteen na de eerste oproep geld overgemaakt voor een aantal kaarten. En hoewel een winnaar, moet ik hem toch een klein beetje teleurstellen; in plaats van de door hem begeerde espressomachine is hij de gelukkige winnaar van een spiksplinternieuwe draadloze stofzuiger geworden; het gaat dus niet om een oude stofzuiger waar iemand de kabel af heeft geknipt!
De overige leden van ons netwerk die kaarten hebben gekocht krijgen van ons ook nog een persoonlijk e-mailtje om uit te leggen dat ze NIET gewonnen hebben. Enfin, iedereen kocht uiteindelijk kaarten voor het goede doel, en de Amicale de Cormatin zorgt er ongetwijfeld voor dat dat geld ook dit jaar weer goed wordt besteed!

Voor onze eigen website klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten