zaterdag 16 mei 2015

Een ultrakort concert

We halen vaak informatie over bepaalde zaken uit het Journal de Saône-et-Loire, een niet altijd even betrouwbare bron.

Concertzaal - Château de Burnand
In de vrijdagsbijlage worden de evenementen voor de komende week in het departement geadverteerd. Zo stonden we eens voor een toedeur in Juliénas (Beaujolais), waar een tentoonstelling die werd aangekondigd als beginnende op 1 november bij aankomst pas een week later geopend zou worden. Recentelijk lazen we dat er een gratis concert in het château de Burnand zou worden gegeven, aanvang 17h30. Wij zijn altijd ruim op tijd om een goed plaatsje te kunnen krijgen.

Repetitie
We waren er dan ook rond 17h00, tijd genoeg om onze jassen over een van de weinige beschikbare stoelen bij de uitgang te draperen (de meeste hadden een papiertje "Gereserveerd" op de zitting) om het kasteel in elk geval aan de buitenkant te kunnen bekijken. Tegen 17h30 was er nog steeds nauwelijks publiek, behalve wat mensen die ergens een aperitief stonden weg te werken. Later bleek, dat er een welkomstdrankje gekocht kon worden vanaf 17h30, en dat het concert aangekondigd stond voor 18h00. Het was allemaal nogal ondoorzichtig, omdat er vanaf 17h30 regelmatig een paar musici begonnen te spelen op het podium.

Tentoonstellingsruimte
Ze waren niet aan 't stemmen; nee, ze speelden gewoon een stukje klassieke muziek. Dat klonk overigens niet erg veelbelovend, zodat we wel blij waren met onze plaatsen vlakbij de uitgang. Maar wie weet, was het héle gezelschap wel veel beter dan de som van de samenstellende onderdelen. Bovendien gaf het ons wat tijd om de schilderijen van de eigenares, die in overvloed aanwezig waren aan de wanden, rustig te bekijken.
Toen het concert om 18h00 begon, hadden we niet veel meer nodig dan een paar minuten om te besluiten het hazenpad te kiezen.

Eerste deel van het concert
We waren dus veel eerder thuis dan verwacht, alleen niet vroeg genoeg om alsnog uit te wijken naar Chapaize, waar op hemelvaartsdag elk jaar een méér dan uitstekend (en ook gratis) concert wordt gegeven door het Nederlandse madrigaalkoor Roundelay. Sinds we hier wonen, op dit jaar na dan, hebben we nog nooit een concert van ze overgeslagen. En dat doen we volgend jaar dan ook niet meer, tenzij er ergens iemand met een echt grote naam een gratis concert geeft….

Klik hier voor de website van La Tuilerie de Chazelle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten