zaterdag 9 mei 2015

Wegens verbouwing gesloten

Er is dit jaar nogal wat veranderd in Cormatin, qua winkels.

Aux Délices de Cormatin oude stijl

Een aantal winkels is van eigenaar veranderd, zoals de épicerie van Berger, die inmiddels Epis & Riz heet, maar waarvan het assortiment min of meer ongewijzigd is gebleven. Naast de al eerder genoemde nieuwe zaken, zoals de slagerij La Renaissance en de bio-markt cum bio-bakker cum expositieruimte voor een pottenbakkerscollectief in het voormalige Musée du Vélo/Poilu heeft een aantal neringdoenden, vooruitlopend op strengere regels voor toegang door mindervaliden niet alleen een rolstoelvriendelijke oprit vóór de winkel aangebracht, maar die renovatie bovendien gecombineerd met het op de schop nemen van het interieur.

Aux Délices de Cormatin na de verbouwing
Eén van de winkels die een facelift heeft ondergaan is de bakkerij Aux Délices de Cormatin. De winkel was voorheen een typische kleine dorpsbakkerij, waar je je kont nauwelijks kon keren als het spitsuur was, en bij deze bakker was het de hele dag spitsuur. Laurent, de bakker, bakt wat mij betreft de beste stokbroden in de wijde omgeving van Cormatin, en is ook nog eens een uitstekende banketbakker.

Aux Delices de Cormatin nieuwe stijl
Ik kan uit eigen ervaring getuigen, dat de modernisering van de winkel geen effect heeft gehad op de kwaliteit van het gebodene!
Aux Délices de Cormatin is een winkel waar de gasten van La Tuilerie de Chazelle regelmatig hun brood en/of gebak kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten