zaterdag 25 juli 2015

Belgenmop

Hoeveel Belgen heb je nodig om een lamp te verwisselen?

Mont-Saint-Vincent
Vijf; één op de ladder om de lamp vast te houden, vier om de ladder rond te draaien. Deze wat oubollige grap kwam boven drijven toen we het museum in Mont Saint-Vincent wilden bezoeken en we de suppoosten in de weer zagen met beitels, hamers en schroevendraaiers. Hoeveel suppoosten heb je nodig om een gesloten museum binnen te komen? Vijf; één om de deur vast te houden, vier om de muren eromheen af te breken.

Musée Jean Régnier
Dit museumpje is tussen april en oktober open op zaterdag en zon- en feestdagen van 15h00-18h00. Toen we er op en mooie zondag in juni even langs wilden gaan, vonden we om 15h15 twee mensen voor de deur. Die hoorden in het museum thuis, maar de man met de sleutel was te laat. Geen nood, dan bekeken we de kerk maar even. Toen we om 15h50 weer bij het museum waren was de sleutelhouder gearriveerd en probeerden ze gedrieën de deur te openen.

Inbrekers?
Volgens de sleutelhouder blokkeerde de deurkruk de sleutel, vandaar dat de deurkruk er af moest. Wij besloten intussen nog maar een middeleeuwse tuin te gaan bekijken. Toen we weer terug kwamen, rond 16h10, stonden er inmiddels 5 man tevergeefs aan de deur te rukken en te trekken.
We geven niet gauw op, maar dat was de spreekwoordelijke druppel…
De enige vraag waar ik mee zit is deze: als dat museum tussen april en juni in theorie al ca. 20 maal haar deuren heeft geopend, zou het dan in juni nog zoveel moeite kostten om dat voor de een-en-twintigste keer te doen?

De middeleeuwse tuin
Klik hier voor de website van La Tuilerie de Chazelle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten