zaterdag 3 oktober 2015

Sortie Culturelle : Beaujolais

Eens per jaar organiseert het Office de Tourisme van Saint-Gengoux-le-National een cultureel uitje.

Beaujolais
Dit jaar stond de Beaujolais op het programma, met een bezoek aan het Musée Claude Bernard in Saint-Julien-en-Beaujolais, het Château du Sou en bijbehorende kapel in Lacenas, Oingt voor een rondleiding door het stadje en voor de lunch, en tot slot (hoe kan het anders) een wijnproeverij bij het Domaine Boulon in Corcelles-en-Beaujolais.

Château du Sou
Over het museum kan ik heel kort zijn; dat was wat mij betreft nauwelijks de moeite waard. Dat onze groep na het eerste deel van de rondleiding vergeten werd door de rondleiders hielp ook niet echt.
Het Château du Sou bleek een heel aardig kasteel te zijn, waarbij de eigenares, een Britse dame, een heel interessante rondleiding gaf.

Notre-Dame de Lacenas
Tot mijn grote verrassing bleken we na het kasteel en de kapel ook nog de voormalige kerk Notre-Dame te gaan bezoeken, die mede door zijn vele fresco's zeer de moeite waard bleek. Weliswaar stonden overal bordjes met "verboden te fotograferen", maar toen ik daar naar vroeg gold dat alleen voor foto's met flits.

Les Pierres Dorées - Oingt
Oingt bleek zijn naam als één van de fraaiste stadjes / dorpen van Frankrijk in het "pays des pierres dorées" meer dan waard te zijn, en de lunch die we voor € 25.00 pp nuttigden bij "La Table du Donjon" was het geld ook meer dan waard.

La Table du Donjon - Oingt
En hoewel de Beaujolais in Nederland voornamelijk bekend staat als het gebied van de Beaujolais Primeur of Nouveau, komen er ook zeer goede en betaalbare gewone wijnen vandaan. Wij vonden de "Moulin à Vent" voor iets meer dan € 6 per fles een aanrader.
En omdat de Beaujolais eigenlijk erg dichtbij ligt, kunnen wij een dagtochtje naar dit prachtige gebied warm aanbevelen!

Domaine Boulon - Corcelles-en-Beaujolais
Klik hier voor de website van La Tuilerie de Chazelle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten