zaterdag 9 januari 2016

Jazz concert John Scofield / Joe Lovano Mâcon

Na het ingetogen concert van het Carla Bley trio in Chalon was een groter verschil dan met het optreden van het John Scofield / Joe Lovano Quartet in Mâcon nauwelijks denkbaar.

Joe Lovano & John Scofield - Internet 2015
Beiden kende ik nog van vroeger (o.a. van North Sea Jazz) en hoewel ouder geworden (voor wie geldt dat niet?) speelden beide heren de sterren van de hemel. Het concert in Mâcon was in samenwerking met de Jazzclub Crescent georganiseerd, die dit jaar zijn 20-jarig bestaan viert en die op deze manier opeens een uitstekende groep over de vloer kreeg zonder gebonden te zijn aan de pakweg 50 man die je met veel moeite in de club kan persen.

John Scofield / Joe Lovano Quartet - Internet 2015
Zoals gezegd, de heren hadden er zijn in, speelden veel werk van hun laatste Impulse! CD "Past Present" en de ritme sectie met Ben Street - b Bill Stewart – d zorgde voor een gedegen swingende ondergrond. Interessant aan dit concert was (behalve de muziek uiteraard) het feit dat er weliswaar kaartjes waren verkocht, maar dat er vrije keuze van zitplaats was. Dat loste deels een typisch Frans probleem op, waarbij de toeschouwers zonder blikken of blozen een kwartier te laat aan komen en zich dan naar een paar plaatsen ergens midden in een rij moeten wurmen. En de muzikanten maar wachten!

CD's signeren
De zaal was afgestampt vol, en een voorzichtige schatting komt uit op ca. 800 plaatsen. De Crescent Jazz Club kan van zo'n bezoekersaantal in principe alleen maar dromen; waarschijnlijk is dit een veelvoud van hun bezoekersaantal per jaar.

Na afloop was er gelegenheid tot het aanschaffen van CD's, ter plekke gesigneerd door de meesters zelf; nou, zo'n kans laat je toch niet lopen?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten