zaterdag 23 april 2016

Cornelis had een glas gebroken…

In september 2013 waren we in Saint-Christophe-en-Bresse om de kerk te bekijken, en ongeveer een half jaar later, april 2014, waren we er opnieuw om nog wat foto's te maken.

De gevonden foto
De eerste keer waren er wat werklui bezig bij de hoofdingang, en de tweede keer hadden we het rijk alleen. Wat me toen niet opviel was de gebroken glas-in-lood ruit in de oculus boven de ingangsdeur.
Stel, je wilt zo'n raam laten repareren, maar er zijn geen foto's van voorhanden, en de glazenier wil toch een beetje een idee hebben hoe het nieuwe ram er uit moet gaan zien.

Het gebroken raam
Nou, dan is internet een prima hulpmiddel. De persoon in kwestie zocht op internet foto's van de betreffende kerk, vond iets dat niet erg gedetailleerd was en ook nog eens en keer drastisch verkleind was op de site "Bourgogne Romane", vond ook de naam van degene die de foto had gemaakt en kwam zo via het telefoonboek uiteindelijk bij mij terecht.

Het oude raam (1)
Toen eenmaal duidelijk was wat die mevrouw wilde, was de zaak snel gepiept. Ik bewaar (gelukkig) al mijn foto's op groot formaat, zodat een uitsnede van een klein detail op zo'n foto toch nog goed te bekijken valt. Of de glazenier daar ook nog iets aan heeft, is uiteraard afwachten geblazen; het is in elk geval beter dan niets.

Het oude raam (2)
In elk geval gaan we, zodra de oculus weer gerestaureerd is, ooit nog voor een derde keer naar Saint-Christophe-en-Bresse.

Voor onze eigen website klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten