zaterdag 9 april 2016

Wereldmuziek

Toen we nog in Nederland woonden gingen we altijd graag naar de concertseries die je tegenwoordig onder het hoofdje Wereldmuziek in de programma's vindt. Een aantal jaren achtereen hadden we een abonnement op de series Indiase muziek en wat later ook Afrikaanse muziek, en vooral de eerste serie had een uitstekende programmeur. Toen de man er om wat voor reden dan ook mee ophield werden de concerten minder aantrekkelijk, maar aangezien dat ook ongeveer samenviel met onze verhuizing naar Frankrijk was dat voor ons niet echt een grote ramp.

Bourg-le-Comte (A) - La Tuilerie de Chazelle (B)
Zoals al eerder gezegd, het concertaanbod in Bourgogne is bij lange na niet zo uitgebreid als dat in de Nederlandse Randstad, waar o.a. de Doelen, de Philipszaal en het Concertgebouw in alle behoeften voorzien. Echte grote namen zie je voornamelijk langskomen bij optredens in Parijs en Marseille, en in mindere mate in Lyon en Dijon, en voor de jazzconcerten is men aangewezen op de grote festivals, zoals Montreux CH, Juan-les-Pins en Vienne.

Sandip Chatterjee
We waren dan ook aangenaam verrast toen we een gelegenheid ontdekten die al een aantal jaren ééns per jaar een Indiaas concert programmeert. Hoe goed de musici zijn die optreden is uiteraard afwachten, maar doorgaans ligt de muzikale kwaliteit van het concertaanbod verrassend hoog. Bovendien is het tegenwoordig tamelijk eenvoudig mogelijk om in elk geval een indruk van de muzikanten te krijgen via Youtube e.d.

Nihar Metha
We gaan dus binnenkort een keer naar Le Canoë Renversant in Bourg-le-Comte voor een concert van Sandip Chatterjee op santoor en Nihar Metha op tabla. Dat is overigens wel een goede anderhalf uur rijden, dus een vroegertje zal dat concert niet worden. Maar je, je moet wat over hebben voor een (mogelijk) interessant concert, niet waar?


Voor onze eigen website klik hier.

De foto's komen van internet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten