zaterdag 3 december 2016

Pot d'acceuil

In de periode die in Nederland (als de extreem politiek-correcten daar inmiddels nog niet de macht hebben gegrepen) wordt besteed aan het uitdelen van o.a. strooigoed en andere lekkernijen gebeurt er in Bourgogne eigenlijk weinig.

2012 Pot d'acceuil
Ze geloven hier aan Sint noch Piet, dus veel vertrapte pepernoten zul je hier op straat niet tegenkomen. Daar staat tegenover dat er in de maanden juli en augustus wél op diverse plaatsen versnaperingen worden uitgereikt.

2013 Pot d'acceuil
Eén van die plaatsen is Saint-Gengoux-le-National, waar gedurende de zomermaanden onder de bezielende leiding van mijn partner op zondagen tussen 11h00 en 12h00 voor het Office de Tourisme een gedekte tafel wordt neergezet met plaatselijke lekkernijen, verstrekt door producenten uit de directe omgeving.

2013 Pot d'acceuil
Het aanbod en/of de leveranciers verschillen per week. Een losse greep uit het gebodene: geitenkaas, toast, zoetigheid zoals koekjes en gebakjes, hartigheden zoals worst, ham en gougères, gerookte zalm, vruchtensappen, uiteraard wijn, enz. Er zijn doorgaans een flink aantal vrijwilligers aanwezig die in diverse talen informatie kunnen verstrekken over restaurants, hotels, fietstochten, toeristische attracties, enz.

2016 Pot d'acceuil
Inmiddels is deze pot d'acceuil uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. De toeristen vinden het een leuk idee, en er zijn zelfs families die elk jaar in Saint-Gengoux een vakantie van 3 weken doorbrengen, en tijdens die drie weken zich elke zondag vol komen laden. Weliswaar is dat niet echt de bedoeling, maar ja, aan een boom zo vol geladen….
Voor onze eigen website klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten