zaterdag 10 mei 2014

3b : Uit eten in Cluny (2 van 4)

Goedkope gezellige restaurants
Gezellig is natuurlijk een rekbaar begrip, maar wij maken onderscheid tussen gezellige en design restaurants. Voor ons zijn design restaurants doorgaans iets duurder dan “gewone” restaurants, en hebben een design-achtig meubilair en interieur. Een enkele hebben we wel eens geprobeerd, maar ondanks dat het eten er vaak best wel goed is, prefereren wij een wat minder steriele ambiance waar de gerechten minstens zo goed zijn.
La Petite Auberge
Onze grote favoriet: La Petite Auberge, een klein intiem restaurant met een terrasje aan de hoofdstraat. Ik eet daar al een aantal jaren elke dinsdag een plat du jour, en het blijft me verbazen hoe de kok het voor elkaar krijgt om zelden met dezelfde plat du jour voor de dag te komen. Een ruwe schatting: ik eet daar per jaar zo’n 40 keer. Van die 40 keer heb ik hooguit 5 à 6 maal een gerecht gehad dat ik al eerder had besteld. En die 5 à 6 gerechten zijn onderling ook nog verschillend! Het eten is er uitstekend, Sue zweert bij de pizza’s daar, en de bediening is efficiënt en vriendelijk; een plat du jour kost hier minder dan € 10.
Chez Sissis / Café du Centre
Daar vlak naast zit Le Bistrot, die we ook wel eens hebben geprobeerd. Het menu was niet erg interessant, en de algemene indruk was dat het meer weg had van een bar dan van een bistro. Wij houden het dus op de buren.
Een ander typisch Frans restaurant met leestafel en uitstekend Frans eten is Café du Centre of Chez Sissis. Het zit in een zijstraatje van de hoofdstraat.
Er zijn nog wel een paar andere restaurantjes, die ik alleen even aanhaal. La Halte de l’Abbaye is er zo een, vlakbij de abdij. Goed eten, maar een beetje uit de normale looproute. Hetzelfde geldt voor Le Cloître, ook vlakbij de abdij, en niet iets duurder dan hun concurrenten.

Design restaurants
Brasserie du Nord
Cluny kent een handvol restaurants, waar we niet (meer) komen omdat de ambiance ons niet echt aanstaat. Niet iedereen is zo eenkennig, dus hier volgen er een paar voor degenen die niet gecharmeerd zijn van lawaaiige Fransen die luidkeels het nieuws bespreken.
In de hoofdstraat zitten Le Comptoir en Brasserie La Nation (met terras). Le Comptoir heeft een paar stoelen en tafels buiten onder een soort galerij staan op een piepklein oppervlak. Brasserie du Nord (bij de abdij) met terras heeft dezelfde stijl en dezelfde eigenaar als Brasserie La Nation.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten