zaterdag 17 mei 2014

3c : Uit eten in Cluny (3 van 4)

Specialiteiten restaurants
Er is één restaurant hier in de omgeving dat bekend staat om zijn kikkerbillen.
Le Rochefort
Dat is Le Rochefort, een restaurant aan de doorgaande weg door Cluny richting Mâcon. Ik heb daar een keer een portie cuisses de grenouilles besteld, samen met een dessert voor toen (een paar jaar terug) € 25, een portie cuisses de grenouilles zonder extra’s kostte toen ca € 21. De portie was dermate groot, en het eten van de kikkerbillen dermate bewerkelijk, dat ik ongeveer 2 uur bezig was de billen weg te werken, terwijl Sue zich uiteindelijk over het nagerecht ontfermde. De kikkerbillen waren gefrituurd, gekruid met peterselie en overheerlijk.
Aan diezelfde hoofdweg zit vlakbij het oude station een bio-restaurant Le Pain sur le Table. We zijn daar een keer binnengestapt, maar noch het publiek, noch de gerechten zagen er uitnodigend genoeg uit om een tafel te reserveren. We hebben het pand dan ook gelaten voor wat het was; en dat was wat ons betreft iets té bio.
Le Pain sur le Table
Maar aangezien vegetariërs het in Bourgogne niet makkelijk hebben als ze iets anders dan groene sla willen bestellen (en ook daar zitten dan nog vaak spekjes door!) is dit bio-restarant misschien voor hen een goed alternatief. Wij zijn benieuwd naar ervaringen van durfals!
Le Potin Gourmand (net iets buiten het centrum, niet ver van het “einde” van de hoofdstraat) heeft naast (sporadische) jazz avonden ook middeleeuwse maaltijden op het programma staan. Over de concerten kan ik meepraten (prima kwaliteit), over de middeleeuwse maaltijden (nog) niet.


Dure restaurants
Een paar van deze, zoals Hôtel de Bourgogne en Hôstellerie d’Héloïse stonden nog op ons lijstje voor een bijzondere gelegenheid. Bij Hôtel de Bourgogne hebben we inmiddels al een keer gegeten, en dat wordt dan ook apart behandeld.

Auberge du Cheval Blanc
Het enige wat duurdere restaurant waar we tot een aantal jaren geleden af en toe nog wel eens kwamen, was Auberge du Cheval Blanc, niet echt in het centrum. Het eten was er altijd uitstekend, en de ambiance gezellig. Omdat we een nog beter restaurant vonden, dichter in onze buurt, hebben we Auberge du Cheval Blanc een tijd niet meer bezocht. Noodgedwongen (ons stamrestaurant is inmiddels op de fles) zijn we er onlangs nog eens terug geweest. De inrichting is nogal veranderd, de bediening is beduidend minder goed en vriendelijk dan we ons herinnerden, en hoewel het eten er nog steeds goed was, staat dit restaurant beduidend lager op onze lijst dan voorheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten