zaterdag 24 mei 2014

3d : Uit eten in Cluny (4 van 4)

Hôtel de Bourgogne
Na héél lang dubben hebben we eindelijk een keer flink in de beurs getast om in een duur restaurant te kunnen gaan eten. De keus was gevallen op Hôtel de Bourgogne, een prachtig gebouw aan een groot plein waaraan ook het fraaie Palais du Pape Gélase ligt.
Dat leek al veelbelovend, een eetzaal met fraai uitzicht. Helaas bleek het restaurant niet aan de voorkant van het hotel, maar aan de zijkant te liggen, met uitzicht op de restauratiewerkzaamheden aan de abdij. Ongelukkigerwijs zat ik aan de tafel met het gezicht naar het raam, en keek dus uit over een bouwplaats. De verbouwing is overigens inmiddels afgelopen, voor zover de restauratie van de abdij natuurlijk ooit klaar is. Bovendien liep het straatje waar we op uit keken van het centrum van Cluny naar een druk bezochte parkeerplaats, en het smalle trottoir liep vlak langs de ramen van het restaurant. Regelmatig bleven voorbijgangers voor het raam staan, om eens rustig te bekijken waaraan de gegoedere burgerij zich nu weer tegoed deed.
Palais du Pape Gélase
Nou ga je naar een restaurant om te eten, en niet noodzakelijkerwijs om de ligging te bekritiseren. Maar toch had ik een beetje het gevoel daar te kijk te zitten, iets wat ik bij goedkopere restaurants waar je op een terras aan de straat zit graag voor lief neem.
Enfin, daar zaten we dan. Sue zat met haar rug naar het raam, met uitzicht op de wat ouderwets ingerichte en ietwat kneuterig aandoende eetzaal.
We bestelden geen menu, omdat we beiden eigenlijk na een voor- en hoofdgerecht genoeg gegeten hebben. De keus viel voor beiden op een foie gras met heel aparte toastjes als voorgerecht, en voor mij een tournedos met aardappelpuree, spinazie en cantharellen, en voor Sue een Bressaanse kip in een saus van morellen met wortel en asperges en nieuwe aardappeltjes. Als amuse kregen we een piepklein schaaltje met rode kool in een soort roomsaus. Het eten was meer dan goed, de bediening uitstekend. Niets dan lof voor de keuken en de staf.
(Inmiddels voltooide) restauratie van deel van Cluny III
We wisten dat dit geen goedkope maaltijd zou worden. In het menu had ik al gezien dat alle prijzen netto waren; dat de BTW dus pas op de nota verscheen kwam niet als een verrassing. Maar waarom het menu niet gewoon de bruto prijzen gaf, is mij geheel onduidelijk. Al met al waren we rond de € 65 per persoon kwijt, inclusief een fles wijn en een koffie. Om kort te gaan, dit is een restaurant waar je heen gaat om goed en uitgebreid te eten, als je niet op een paar centen hoeft te kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten